06. 07. 2020 - 09:11
JESU LI SUDIJE ZAISTA ODLUČILE PRVAKA?! Katalonci i Baski u...
907
Shares
JESU LI SUDIJE ZAISTA ODLUČILE PRVAKA?! Katalonci i Baski u nevjerici:

PRIMERA

JESU LI SUDIJE ZAISTA ODLUČILE PRVAKA?! Katalonci i Baski u nevjerici: "Svi vide šta se događa. Bitno je samo da ste Real"

06. 07. 2020 - 09:11
0
Shares

Real je jučerašnjom pobjedom u Bilbau napravio veliki korak prema naslovu prvaka. Meč je odlučio, baš kao i protiv Getafea, Sergio Ramos udarcem s bijele tačke, ali nakon utakmice Katalonci i Baski samo pričaju o suđenju za koje smatraju da ide itekako na ruku Kraljevima.

Penalu za Real prethodio je prekršaj nad Marcelom. Sudija Gonzalez pokazao je na bijelu tačku nakon intervencije iz VAR sobe, nakon što je vidio da je Dani Garcia nagazio Marcela u kaznenom prostoru. Nakon gledanja snimke ne može se sucu ništa prigovoriti jer je vidljivo da je igrač Athletica zaista nagazio na nogu Brazilca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Athletic 0-1 Real Madrid ⚽ 73' @SergioRamos (p) #Emirates #RMLiga

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku penala za Real možete pogledati OVDJE.

Međutim, sporni trenutak dogodio se samo dvije minute kasnije na suprotnoj strani terena. Sergio Ramos je vidljivo nagazio na nogu Raula Garcije, ali ovaj put se niko iz VAR sobe nije javio.

"Nemoguće je ovako pobijediti Real jer ga je VAR opet pogurao prema tituli", piše katalonski Sport nakon utakmice na "San Mamesu".

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Ramosova gaženja možete pogledati OVDJE.

Domaćini su žestoko protestvovali nakon što njima nije dosuđen penal iz gotovo identične situacije u kaznenom prostoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Real Madrid 1-0 Getafe ⚽ 79' @SergioRamos (p) #Emirates #RMLiga

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Najglasniji među njima je Iker Muniain koji nije štedio Kraljeve nakon utakmice u kojoj je njegova momčad poražena.

"Vidjeli smo šta se radi prethodnih sedmica. Neki penali su poklonjeni, bitno je za koga igrate. Neka svako zaključi kako želi", bijesan je bio Muniain.

Bivši sudija i Marcin ekspert za suđenje, Juan Andujar Oliver, smatra da penal za Baske nije postojao, odnosno rekao je da je arbitar dobro procijenio. Međutim, to nije umirilo igrače Athletica koji su na društvenim mrežama pokazali šta misle o svemu.

Oglasio se je i Unai Lopez:

 

Učitaj još novosti