04. 07. 2020 - 15:58
Thiago ide u Liverpool, priredio je oproštajnu večeru: Bayern...
907
Shares
Thiago ide u Liverpool, priredio je oproštajnu večeru: Bayern potvrdio da odlazi

Thiago ide u Liverpool, priredio je oproštajnu večeru: Bayern potvrdio da odlazi

04. 07. 2020 - 15:58
0
Shares

Sjajni  veznjak ponikao u Barceloni, nakon sedam godina, 230 utakmica, sedam titula i četiri kupa, iz njemačkog prvaka prelazi u prvaka Engleske.

Thiago Alcantara (29) prošao je sve mlade kategorije Barcelone, iz čije je prve momčadi otišao u Bayern 2013., sada je praktično riješio sve oko prelaska u Liverpool, pišu njemački i španjolski mediji. Alcantara i Liverpool već su sve dogovorili, a pregovori između klubova u završnoj su fazi.

screenshot-14

Bayern bi želio zadržati standardnog prvotimca, ali je svjestan da se on nakon sedam godina poželio novih izazova pa ga godinu dana prije isteka ugovora pušta uz odštetu od 35 milijuna eura. Teško da postoji atraktivniji izazov od onog koji nudi novi prvak Engleske pod vodstvom menadžera kojem je Thiago jedan od najdražih igrača. 

Kao što smo pisali, Jürgen Klopp nikada nije krio da mu je Alcantara miljenik. Čim je saznao da ne namjerava produljiti ugovor s Bayernom, koji traje do idućeg ljeta, krenuo je u akciju koja je pred uspješnim okončanjem.

To je potvrdio i Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge: "Voljeli bi da Thiago ostane, ali očito je kako bi on htio probati nešto novo. S obzirom na to kako ne želimo da idućeg ljeta ode besplatno, istaknuli smo zadovoljavajuću odštetu."

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti