03. 07. 2020 - 20:07
BUFFON SE VRAĆA U ŠKOLSKE KLUPE: Roditelji me dave, ja ovo...
907
Shares
BUFFON SE VRAĆA U ŠKOLSKE KLUPE: Roditelji me dave, ja ovo MORAM URADITI

BUFFON SE VRAĆA U ŠKOLSKE KLUPE: Roditelji me dave, ja ovo MORAM URADITI

03. 07. 2020 - 20:07
0
Shares

Legendarni italijanski veteran i čuvar mreže Juvetnusa Đanluiđi Bufon nedavno je sa klubom iz Torina produžio ugovor za još jednu sezonu.

Kada on bude istekao, Bufon će uveliko gaziti 44 godinu života i tada će definitivno biti kraj njegove blistave karijere.

Za 25 godina na terenu on je osvojio praktično sve, sem Lige šampiona, a već sada ima plan šta će raditi nakon što kopačke okači o klin.

Bufon je najavio da će se vratiti u srednju školu, poslije gotovo tri decenije.

- Kada budem završio karijeru, uzeću godinu dana pauze da budem sa svojom porodicom. Vratiću se i u srednju školu i završiti peti razred jer me roditelji zbog toga "dave" već 30 godina, rekao je Bufon u jednom razgovoru putem Instagrama.

Iskusni golman ističe da ga raduje što će po okončanju karijere imati više vremena za porodicu.

- Tri stvari me u životu vesele. Odnos sa suprugom i mojom porodicom, moj posao i prilika da u životu naučim nešto novo. Njih će biti još više kad završim karijeru, kazao je Bufon, prenosi "Blic Sport".

Čuvar mreže Juventusa će sljedećeg vikenda u derbiju protiv Torina upisati 648 nastup u Seriji A i na taj način preskočiće Paola Maldinija sa 647 utakmica i postaće apsolutni rekorder italijanskog fudbala.

Bufon je karijeru započeo 1995. godine u Parmi, 2001. je stigao u Juventus i ostao punih 17 godina, sve do 2018., kada je jednu sezonu nastupao za Pari Sen Žermen. Nakon godinu dana, on se ponovo vratio u Torino.

Mrežu italijanske reprezentacije čuvao je 176 puta.

Učitaj još novosti