02. 07. 2020 - 11:06
ISPOVIJEST SPORTISTE KOJI JE ZBOG KORONE BIO U KOMI 25 DANA...
907
Shares
ISPOVIJEST SPORTISTE KOJI JE ZBOG KORONE BIO U KOMI 25 DANA LEDI KRV U ŽILAMA: Kada sam se probudio svi moji mišići su nestali...

AHMAD AIAD

ISPOVIJEST SPORTISTE KOJI JE ZBOG KORONE BIO U KOMI 25 DANA LEDI KRV U ŽILAMA: Kada sam se probudio svi moji mišići su nestali...

02. 07. 2020 - 11:06
0
Shares

Ahmad Aiad živi "sportskim životom". Redovno vježba, zdravo se hrani, vodi računa o svom zdravlju, te nije ni slutio da virus korona može njega da "napade" i da mu zagorča život.

Ali, atletičar iz Vašingtona bio je zaražen toliko da su ljekari u bolnici „Džon Hopkins” morali da ga stave u vještačku komu i postave na respirator.

2265995-1-ff

FOTO: INSTAGRAM

Za to vrijeme smršao je 27 kilograma i za posljedicu ima oštećenje pluća i srca. A koliko juče se bez problema bavio sportom i bio fizički najspremniji za najekstremnije izazove.

Početkom marta otišao je s bratom tri dana na Floridu. Nekoliko dana kasnije, 11. marta, dobio je temperaturu i počeo da slabi.

Uslijedili su kašalj, kijanje, gubitak apetita... Poslije četiri dana počeo je otežano da diše, bez snage da hoda ili da vozi kola.

"Ja dobijam grip svake godine i liječim se od njega dva ili tri dana i bolje mi bude. Ovo nije grip. Ljudi moraju da budu oprezni. Živite tako što mislite da je korona neki jači grip i da je nećete vi dobiti", rekao je Aiad za „VMAR 2 Nevs“, a prenijeli su ga svi svjetski mediji.

2265999-3-ff

FOTO: INSTAGRAM

"Eto, desilo se meni. U osnovi sam bio paralizovan, nisam mogao da se pomjeram. Kada sam se probudio iz kome svi moji mišići su nestali", opisao je agoniju Ahmad, piše Kurir. 

Kada je izašao iz bolnice Aiad je morao na rehabilitaciju koje se sastojala i od govorne terapije...

Utješno je da se dva mjeseca kasnije već vratio sportskim aktivnostima i vraćanju fizičke kondicije.

2265997-2-ff

FOTO: INSTAGRAM

-"Morao sam da idem na govornu terapiju, jer nisam mogao da govorim. Socijalna terapija mi je bila potrebna jer sam morao da naučim ponovo da gutam. Fizikalna terapija je bila neophodna da probudim tijelo. Imao sam poteškoće s disanjem, jer su mi pluća oštećena, srce je isto oštećeno", rekao je američki sportista.

Učitaj još novosti