01. 07. 2020 - 12:34
Zvijezda 09: Tužit ćemo NSBiH sudu u Lozani
907
Shares
Zvijezda 09: Tužit ćemo NSBiH sudu u Lozani

OTVORENO PISMO

Zvijezda 09: Tužit ćemo NSBiH sudu u Lozani

01. 07. 2020 - 12:34
0
Shares

U Zvijezda 09 se ne miri sa ispadanjem iz Premijer lige BiH, iako je u minuloj sezoni u 22 kola imala loš učinak (jedne pobjede i pet remija).

- Poštovana gospodo, na našem sastanku održanom 9. juna 2020. godine u prostorijama Saveza, dobili smo uvjerenje da ćemo imati ravnopravan i profesionalan tretman, te da će isključivo sportski motivi preovladati prilikom rješenja situacije u kojoj smo se našli Vašom odlukom od 1. juna 2020. godine za koju ste nam i sami rekli da je najmanje loša od svih ponuđenih opcija - piše u otvorenom pismu Zvijezde 09, koje je dostavljeno predsjedniku NSBiH Elvedinu Begiću, članovima Izvršnog odbora NSBiH, te generalnom sekretaru i direktoru sektora za takmičenja NSBiH Adnanu Džemidžiću i Elmiru Pilavu.

- Mi kao klub, ispoštovali smo sve što smo se tada dogovorili, kako u pravnom djelovanju tako i u medijskim istupima. Od 9. juna 2020. godine pa do današnjeg dana, i Vi lično gospodine predsjedniče i svi članovi IO FSBiH oglušavate se na naše zahtjeve i na naše dopise. Kao predsjednik kluba prešao sam preko Vaše konstatacije tokom našeg sastanka, kada ste mi se lično obratili i savjetovali “povedi računa za ubuduće”, te sam smatrao da je to trenutak Vaše trenutne slabosti, a ne poruka da će kub koji vodim 10 godina biti surovo kažnjen zbog toga što traži svoje pravo koje mu je dekretom oduzeto, piše, između ostalog, u pismu, kojeg možete pročitati u nastavku 

Između ostalog, iz Zvijezde 09 najavili su da će tužiti NSBiH sudu u Lozani.

Učitaj još novosti