30. 06. 2020 - 06:36
SNOVI SE IPAK OSTVARUJU Fudbalski put bosanskog Pijaniste: Rat...
907
Shares
SNOVI SE IPAK OSTVARUJU Fudbalski put bosanskog Pijaniste: Rat je promijenio sve, a Mire je preko trnja stigao do najvećih zvijezda

NOVI ČLAN BARCELONE

SNOVI SE IPAK OSTVARUJU Fudbalski put bosanskog Pijaniste: Rat je promijenio sve, a Mire je preko trnja stigao do najvećih zvijezda

30. 06. 2020 - 06:36
0
Shares

Miralem Pjanić od jučer je i zvanično novi član katalonskog diva Barselone. Svi ugledni španski i italijanski mediji prenijeli su da je bh. reprezentativac stavio potpis na četvorogodišnji ugovor sa Barsom. Prethodno, ugovor s Juventusom je potpisao Brazilac Artur Melo u sklopu razmjene ove dvojice vrsnih fudbalera između evropskih velikana.

Od omladinskog pogona luksemburškog Šiflanga, preko francuskog Meca i Liona, italijanske Rome, potom Juvetusa, inaternacionalno prepoznatljivog nadimka bosanski Pijanist, Miralem Pijanić se razvijao kao igrač impresivnih nogometnih vještina i kreativnosti na terenu, piše Federalna.ba.

Uslijed ratnih dešavanja potkraj prošlog vijeka, porodica Pjanić je emigrirala u Luksemburg, gdje je Miralem kao dijete nogometaša i sam zavolio ovaj sport. Pored sjajne statistike, kako stvari stoje, uz Pjanića će se vezivati i podatak da je bio suigrač velikih Kristana Ronalda i Lea Mesija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anche in classifica manteniamo le distanze ???? #BolognaJuve #FinoAllaFine #ForzaJuve

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic) on

Jedan od najboljih veznjaka i izvođača slobodnih udaraca današnjice, svojim sjanim nastupima, 30-godišnji Miralem je izazavao interes španskog giganta Barselone i naredna stanica u njegovoj karijeri će biti Katalonija u trajanju od četiri godine. Mali princ, kako ga vole zvati navijači Zmajeva, drugi je bh. nogometaš koji će imati čast da nosi dres Barse, nakon Mehe Kodre.

Transfer Pjanića procjenjuje se na oko 60 miliona eura, a po sezoni bi trebao inkasirati oko 8 miliona eura. Postao je zvanično najskuplji bh. reprezentativac u historiji. Pjanić odlazi iz Stare Dame za koju je do sada odigrao 171 utakmicu, postigao 22 gola uz 36 asistencija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vamo panita ???????? ???????? Pronti

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic) on

Prvak Italije je bio tri puta. Osvojio je dva Kupa i jedna Superkup Italije. Igrao je finale Lige prvaka kada je Juve poražen od Real Madrida. Čudesni Mire, sjajni nogometaš i poliglota, na dobrom je putu da se od Apeninskog poluotoka oprosti s još jednim osvojenim Skudetom s obzirom na to da je Juventus lider na tabeli Serije A u kojoj će Mali Princ igrati do kraja sezone.

Učitaj još novosti