29. 06. 2020 - 18:07
SAMO RIJEČI HVALE ZA PJANIĆA: Ne sumnjam u njega, inteligentan...
907
Shares
SAMO RIJEČI HVALE ZA PJANIĆA: Ne sumnjam u njega, inteligentan je i voli nogomet

SAMO RIJEČI HVALE ZA PJANIĆA: Ne sumnjam u njega, inteligentan je i voli nogomet

29. 06. 2020 - 18:07
0
Shares

Trener Juventusa Maurizio Sarri rekao je kako neće rotirati početnih 11 protiv Genoe, djelomično zbog toga što nema alternative, a djelomično zbog toga što nema sumnje u pristup igri Miralema Pjanića u ostatku sezone.

"Utakmica protiv Genoe će biti zahtjevna kao i svaka protiv ekipe koja se bori za opstanak u završnici prvenstva. Moji momci su u potpunosti svjesni situacije, jer ako budemo očekivali da će biti lagano, onda smo zaista na pogrešnom putu", rekao je Sarri.

pjann

Italijan kaže kako ne sumnja u Pjanićevu potpunu posvećenost Juventusu do kraja sezone, iako je sasvim izvjesno da će od naredne biti nogometaš Barcelone.

"Da budem iskren, odgovorio sam na to pitanje prošle sedmice. Ako transfer bude potvrđen Pjanić će biti sretan jer ide u jedan veliki klub poput Barcelone. Pjanić voli igrati nogomet, on je vrhunski profesionalac i inteligentan čovjek. Nikada nisam čak ni pomislio da neće dati 110 posto svojih mogućnosti do kraja sezone", rekao je Sarri.

Dodao je kako ne želi mnogo govoriti o Arthuru Melu i čitavoj situaciji, jer oba nogometaša moraju provesti još dva mjeseca u svojim trenutnim klubovima. Barcelona je danas potvrdila prelazak Arthura u redove Juventusa, a zvanična potvrda Pjanićevog transfera još uvijek se čeka.
  

Učitaj još novosti