29. 06. 2020 - 16:14
VELIKI PREOKRET NA NOU CAMPU Setien je bivši, ali Guardiola ne...
907
Shares
VELIKI PREOKRET NA NOU CAMPU Setien je bivši, ali Guardiola ne stiže: Ovo je novi trener Barcelone

VELIKI PREOKRET NA NOU CAMPU Setien je bivši, ali Guardiola ne stiže: Ovo je novi trener Barcelone

29. 06. 2020 - 16:14
0
Shares

Legendarni  Xavi, jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometa, rekao je da se uvelike sprema za svoj povratak u Barcelonu.

Za Xavija je idealan scenarij da Barcu preuzme idućeg ljeta, poslije izbora koji su zakazani 2021. godine.

Nada se novoj ponudi svog voljenog kluba

"Moj najveći san je da treniram Barcelonu. Ponudili su mi trenersku poziciju u siječnju, ali sam odbio uz obrazloženje da tada nije bio pravi trenutak za to te da uvjeti nisu dobri. Nadam se da ću u budućnosti ponovo dobiti ponudu Barce", rekao je Xavi pa nastavio:

"Želim preuzeti klupu Barce u trenutku kada bih mogao krenuti od nule. Već sam ponovio mnogo puta: Ja želim klupu, ali i da mogu odlučivati o sportskim pitanjima. Po mom mišljenju, preuzimanje Barcelone nakon predsjedničkih izbora je savršen scenarij i ne isključujem tu mogućnost. Članovi mog stručnog tima također se uvelike pripremaju za taj posao", zaključio je Xavi.

screenshot-1051

Setienu se trese stolac

Podsjetimo, danas su se pojavile informacije da bi sadašnji trener Quique Setien mogao dobiti otkaz ako ne osvoji prvenstvo. Barca zaostaje dva boda za Realom šest kola prije kraja.

U tom slučaju bi trener Barcelone B Francisco Javier Garcia Pimienta dobio zadatak da osvoji Ligu prvaka u kolovozu.

Xavi je otišao sa stilom

Vrijedi podsjetiti i na igračku karijeru velikog Xavija. U Barceloni je ukupno proveo 24 godine, od čega 17 u prvoj momčadi.

Za katalonskog diva nastupio je čak 767 puta i postigao 85 golova. S klubom je osvojio 25 trofeja, između ostalog osam naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka.

Od Barce se oprostio nakon osvajanja Lige prvaka 2015. protiv Juventusa u Berlinu.
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti