29. 06. 2020 - 14:58
Sarri konačno razjasnio Pjanićev status u Torinu nakon potpisa...
907
Shares
Sarri konačno razjasnio Pjanićev status u Torinu nakon potpisa za Barcu: Sad je sve potpuno jasno

IGRAT ĆE DO KRAJA AVGUSTA

Sarri konačno razjasnio Pjanićev status u Torinu nakon potpisa za Barcu: Sad je sve potpuno jasno

29. 06. 2020 - 14:58
0
Shares

Šef stručnog štaba Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri) oglasio se nakon što je Miralem Pjanić potpisao ugovor s Barcelonom.

- Sigurni smo da će Pjanić ostati kod nas do kraja avgusta. Momak je profesionalac, mnogo inteligentan i razumije situaciju, kao što je uvijek znao da joj se prilagodi, rekao Sari. 

Podsjećamo, brojni mediji javili su sinoć da je Pjanić novi član Barcelone, dok je u suprotnom smjeru otišao Brazilac Artur.

Vrijednost Arthura procijenjena je na 70 miliona eura, a reprezentativca BiH na 60 miliona – te je ostalo, kako pišu španski mediji, još da klubovi dogovore kako će se isplatiti razlika od 10 miliona eura.

Juventus ne želi platiti novcem te Barceloni nudi još jednog igrača. Barcelona je, tvrdi katalonski Sport, prihvatila da u razmjeni bude i 18-godišnji napadač Pablo Moreno, ali je on odbio odlazak u Barcelonu, klub u kojem je počeo karijeri i iz kojeg je 2018. otišao u Juventus.

Tako Barcelona sad bira između krilnog igrača Marca Olivierija, veznjaka Nicole Fagiolija, ofanzivca Hamze Rafije i desnog beka Wesleyja.

Sport piše da će Barcelona vjerovatno odabrati Wesleyja, 20-godišnjeg Brazilca koji bi u budućnosti mogao pokrivati desni dio odbrane katalonskog velikana.

Učitaj još novosti