28. 06. 2020 - 16:29
Koronavirus stvara probleme Sarajevu: Prvak BiH prisiljen...
907
Shares
Koronavirus stvara probleme Sarajevu: Prvak BiH prisiljen znatno mijenjati plan priprema

BORDO TIM NE IDE U SLOVENIJU?!

Koronavirus stvara probleme Sarajevu: Prvak BiH prisiljen znatno mijenjati plan priprema

28. 06. 2020 - 16:29
0
Shares

Vinko Marinović sa svojim saradnicima obavio je prozivku u kampu Bordo tima u Butmiru, gdje njegovi izabranici svakodnevno obavljaju treninge.

Vijesti iz Sarajeva ovog ljeta nema baš previše. Bordo tim vrlo vjerovatno neće dovoditi nikoga u svoje redove, s obzirom na to da je prvi cilj bio zadržati tim na okupu u čemu su i uspjeli.

Marinovićev tim radi u Butmiru, no informacije kako protiču pripreme se dobijaju 'na kapaljku'. S obzirom na sve probleme sa epidemijom koronavirusa, treningu mogu prisustvovati samo oni koji su se testirali u režiji kluba. To praktično znači da niko od medija ne može pristupiti treninzima. Koliko je to dobro ili loše ne želimo govoriti ovom prilikom, piše "Oslobođenje".

Pandemija koronavirusa još uvijek pravi velike probleme fudbalu u našoj zemlji, a to je svakako vidljivo i na primjeru FK Sarajevo. Bordo tm je trebao danas igrati utakmicu u Kaćunima, koja bi bila prva utakmica na ovim pripremama, no zbog preventivnih razloga ona je odgođena.

Ipak, novi problem Sarajevu je iskrsao sa odlaskom u stalnu bazu za ljetne pripreme u Sloveniji. Naime, zbog zabrana odlaske građana BiH u zemlje Evropske Unije, Bordo tim će, po svemu sudeći, morati mijenjati plan priprema. Put za Sloveniju je planiran naredne sedmice, ali je malo vjerovatno da će do toga doći, pa ostaje da se vidi kako će i na koji način prevazići ovaj problem.

Svakako da u Sarajevu imaju 'plan B', a vrlo vjerovatno će brzo biti poznato sa kim će Sarajevo odmjeriti snage u narednom periodu.

Učitaj još novosti