28. 06. 2020 - 15:50
Feđa Dudić: Protiv Željezničara ćemo morati nešto eksperimentisati
907
Shares
Feđa Dudić: Protiv Željezničara ćemo morati nešto eksperimentisati

Feđa Dudić: Protiv Željezničara ćemo morati nešto eksperimentisati

28. 06. 2020 - 15:50
0
Shares

Trener Veleža, Feđa Dudić, u razgovoru za klupski YouTube kanal, govorio je o igračkom kadru pred prvu pripremnu utakmicu protiv Željezničara, koja je na rasporedu na Grbavici 1. jula.

Dudić je kazao kako njegova ekipa ima problema u zadnjoj liniji, jer još uvijek se slažu kockice.

img-8536178824bfb2487c5180a8c345663c-v

"U prvoj pripremnoj utakmici morat ćemo da nešto eksperimentišemo, da odigraju neki igrači koji na toj poziciji ne bi inače igrali. Bihorcu, ako Bog da, u srijedu ističe taj period izolacije od 14 dana i trebao bi se u četvrtak priključiti ekipi", kazao je Dudić.

On je potom kazao kako je u stalnom u kontaktu sa igračima, odnosno u potrazi za pojačanjima, ali neki igrači su,  prema njegovom mišljenju, nekorektni zbog toga što se dogovore sa klubom sve, a onda se to u zadnji tren izjalovi.

"Ne jave se, odaberu neke druge klubove. Ako je to tako, onda i ne želimo da dođu kod nas. Treba da bude čast svakom igraču kad dođe u Velež, klub je organizovan, ljudi rade vrhunski posao", istakao je trener Veleža.

Strateg Rođenih ističe kako će Velež gotovo pa sigurno u narednom periodu dovesti adekvatna pojačanja.

"Trebaju nam za tri pozicije. Vjerujte, svaki dan dobijem preporuke za desetak igrača, ali ne želim da dovodim one koji će ovdje biti u prolazu, već igrače koji će ovdje biti najmanje dvije godine. Razumijem navijače, ali potrebno je strpljenje, meni je sigurno najteže jer sam želio već na početku priprema kompletirati ekipu", istakao je Dudić.

Sport.ba/Veleztv

Učitaj još novosti