27. 06. 2020 - 18:36
OTKRIVENO ŠTA JE URADIO NA PRVOM TRENINGU LIVERPULA! Taj potez...
907
Shares
OTKRIVENO ŠTA JE URADIO NA PRVOM TRENINGU LIVERPULA! Taj potez Klopa je PROMIJENIO SVE, ovako je ispisana historija!

OTKRIVENO ŠTA JE URADIO NA PRVOM TRENINGU LIVERPULA! Taj potez Klopa je PROMIJENIO SVE, ovako je ispisana historija!

27. 06. 2020 - 18:36
0
Shares

Nakon što je predstavljen kao novi trener Liverpula, Jirgen Klop je pozvao sve igrače u salu za konferencije.

Potom je okupio sve zaposlene klupskog trening-centra Milvuda i predstavio ih igračima koji su prilikom toga aplaudirali. Pošto se radilo o velikom broju osoblja, predstavljanje je potrajalo oko 20 minuta. Kada su konačno prestali s aplaudiranjem, fudbalerima se obratio Klop.

screenshot-12

- Ovi ljudi čine sve da bi vam olakšali stvari kako biste se fokusirali samo na teren. Poštujte ih koliko poštujete i mene, jer oni su važni koliko i ja - poručio je. I, zakoračio u historiju.

Nisu to bila nimalo sjajna vremena za Redse. Ekipa je tada, u oktobru 2015. godine, boravila na 10. mjestu tabele Premijer lige. Učinak od osam postignutih golova u osam odigranih kola, koliko su na svom kontu imali Aston Vila i Sanderland koji su boravili u zoni ispadanja, mnogo je govorio o tome u kakvom je stanju bio Liverpul.

Preciznije, najbolji pokazatelj tadašnjeg stanja u klubu kada su u pitanju rezultati bio je pogled na šest sezona prije Klopovog dolaska. Liverpul je u tom periodu samo jednom bio plasiran bolje od šestog mjesta i to 2014. godine kada je u dramatičnoj završnici prvenstva izgubio titulu i osvojio drugo mjesto. Dakle, ta jurnjava za titulom bila je izuzetak i veliko iznenađenje, a realnost je govorila da se radilo o klubu koji je godinama jedva uspjevao da izbori plasman u Ligu Evrope, a kamoli Ligu šampiona.

Klop je video šansu tamo gdje drugi nisu videli smisao. Možda ne bi bio tako uvjeren u uspjeh da tog dana nije došao u klub u čijoj se priči vidio. Tad se dogodio spoj koji će proizvesti sjajne priče, primjenjive u svim sferama života.

- Ako dovedete igrača za 100 miliona eura i on se povrijedi, onda sve ode u vjetar. Želim da radim drugačije. I kada bih imao toliki novac, radio bih drugačije. Želim poseban ekipni duh - ne mislim da je potreban, nego ga želim. Ne možete reći na kraju: "Samo 11 najboljih igrača može da igra i vidjećemo što će biti." Kada fudbal bude takav, neću više raditi ovaj posao. Za izgraditi momčad morate biti kreativni. To je potrebno da budete usjpešni - izjavio je u julu 2016. godine.

Nikome kao Klopu i Liverpulu ne bi pristajale pune tribine, zastave, pjesme i izvođenje kultne himne "You'll never walk alone" da se svima još jednom zaledi krv u žilama, ali moraće bez toga. Njihova proslava bit će održana bez publike i to možda nije idilično, ali poenta je da takav epilog ne ruši uspjeh. Najvažnije je da se nebo konačno crveni i da je cilj ostvaren.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti