27. 06. 2020 - 11:45
Ecclestone šokirao izjavom o rasizmu, Formula 1 brzo...
907
Shares
Ecclestone šokirao izjavom o rasizmu, Formula 1 brzo reagovala: On nema više ništa s nama

Ecclestone šokirao izjavom o rasizmu, Formula 1 brzo reagovala: On nema više ništa s nama

27. 06. 2020 - 11:45
0
Shares

Bivši šef Formule 1 i jedan od najpoznatijih predstavnika ovog sporta Bernie Ecclestone (89) govorio je o rasizmu u Formuli 1, a njegov stav je izazvao brojne reakcije.


Nakon ubistva Georgea Floyda u Sjedinjenim Američkim Državama, počelo se sve glasnije govoriti o problemu rasizma i nejednakosti u društvu, a rasizam se davno uvukao i u sport. Sportisti širom svijeta šalju jedinstvenu poruku i uključili su se u borbu protiv nejednakosti.

screenshot-1044

Ipak, Ecclestone smatra da se "oko toga niko nije posebno uzrujavao" u Formuli 1.

"Mislim da se niko nije nešto posebno uzrujavao oko toga. Vozači su previše zauzeti time da pobjeđuju i neke druge stvari su bile više u njihovom fokusu. Mislim da su u Formuli 1 previše zauzeti pobjedama i pronalaskom sponzora da bi se bavili pitanjem rasizma. U mnogim slučajevima crnci su veći rasisti od bijelaca", rekao je Ecclestone.


Odmah nakon ovog intervjua Ecclestona oglasili su se iz Formule 1.

 

 

"U vremenu kada je potrebno jedinstvo da bi se pobijedio rasizam i neravnopravnost u potpunosti se protivimo komentarima Bernieja Ecclestona. Takvim komentarima nije mjesto u Formuli 1 i društvu. Gospodin Ecclestone nema nikakvu ulogu u Formuli 1 otkako je napustio organizaciju 2017. godine, a od januara 2020. godine više nije ni počasni predsjednik", poručili su u zvaničnom saopćenju Formule 1.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti