17. 06. 2020 - 15:13
ŠAMPION POLAKO SKLAPA IGRAČKU KRIŽALJKU Mirko Oremuš ostaje u...
907
Shares
ŠAMPION POLAKO SKLAPA IGRAČKU KRIŽALJKU Mirko Oremuš ostaje u Sarajevu i sljedeće sezone

ZVANIČNO

ŠAMPION POLAKO SKLAPA IGRAČKU KRIŽALJKU Mirko Oremuš ostaje u Sarajevu i sljedeće sezone

Sport.ba
17. 06. 2020 - 15:13
0
Shares

Hrvatski internacionalac, Mirko Oremuš, nastavit će igrati u bordo dresu i sljedeće sezone. Danas je u prostorijama kluba dogovoren nastavak saradnje između FK Sarajevo i Mirka u trajanju od godinu dana uz mogućnost produženja na kraju sljedeće sezone.

MIRKO OREMUŠ: "Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo odbranili titulu. Ostaje žal za tim utakmicama u Evropi u kojima ostaje dojam da smo mogli više, ali ove sezone imamo priliku da popravimo taj učinak. U Sarajevu se osjećam odlično i nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama uspjeti da ostvarimo zadane ciljeve."

Tridesetjednogodišnji Splićanin do sada je odigrao 10 utakmica za Sarajevo, a uspio je postići i pogodak na svom debiju protiv škotskog Celtica na Koševu. Nakon nezgodne povrede zadobijene u revanšu u Glasgowu, Mirko je propustio većinu prvog dijela sezone, a vratio se na teren krajem oktobra prošle godine, te je pokazao zavidnu igru kojom je zaslužio i novi ugovor.

EMIR HADŽIĆ: "Drago nam je što smo dogovorili nastavak saradnje sa Mirkom. Potpisali smo ugovor na godinu dana uz opciju produženja na kraju sezone. Mislim da je to najbolja opcija i za nas, a i za Mirka, te da ćemo nastaviti uspješnu saradnju."

Podsjećamo, Mirko je u FK Sarajevo došao prošlog ljeta kao slobodan igrač, a do sada je nastupao za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, RNK Split, H. Ashkeleon i Hapoel Raanana.

Učitaj još novosti