16. 06. 2020 - 19:39
Napadač Uniteda postao heroj u Velikoj Britaniji: Zbog ovoga...
907
Shares
Napadač Uniteda postao heroj u Velikoj Britaniji: Zbog ovoga mu se divi čitav svijet

Napadač Uniteda postao heroj u Velikoj Britaniji: Zbog ovoga mu se divi čitav svijet

16. 06. 2020 - 19:39
0
Shares

Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford oduševio je kompletnu svjetsku javnost nakon što je pokrenuo, a nakon toga i razvio projekat humanitarne pomoći s besplatnim obrocima za najugroženiju djecu tokom koronavirusa.


Rashford je tokom perioda izolacije zbog pandemije koronavirusa uspio skupiti milione funti humanitarne pomoći, a tim sredstvima osigurao je besplatne obroke mnogoj djeci. Također, naučio je znakovni jezik kako bi mogao biti sudija večeri poezije u školi za gluhonijeme

screenshot-813.

Kako je kampanja koju je na početku pandemije pokrenuo imala veliki utjecaj u Engleskoj, o njegovom projektu raspravljalo se i u britanskom Parlamentu, odnosno da se besplatni obroci produže i tokom ljeta, no vlada na čelu s Borisom Johnsonom odbila je tu ideju.

Ipak, nakon velike podrške koju je dobio, političari su promijenili odluku i na kraju prihvatili njegov prijedlog, a za obroke tokom ljeta trebat će im više od 100 miliona funti, navode britanski mediji.

screenshot-814

"Ne znam šta bih rekao... Pogledajte šta sve možemo uraditi kada se ujedinimo, ovo je Engleska 2020. godine", napisao je na Twitteru napadač Manchester Uniteda.

Mediji na Otoku pišu da oko 200.000 djece samo u Engleskoj prolazi kroz tešku finansijsku situaciju, što je ujedno i dio životne priče ovog napadača.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti