16. 06. 2020 - 13:12
Marinović: Nadam se da ćemo doći do forme koja nam je potrebna...
907
Shares
Marinović: Nadam se da ćemo doći do forme koja nam je potrebna za početak prvenstva

ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK SARAJEVO

Marinović: Nadam se da ćemo doći do forme koja nam je potrebna za početak prvenstva

Sport.ba
16. 06. 2020 - 13:12
0
Shares

Aktuelni prvak BiH, FK Sarajevo, jučer je počeo s pripremama za početak nove sezone u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine koji je zakazan za 1. augusta.

Šefu stručnog štaba FK Sarajevo, Vinku Marinoviću, odazvali su se sljedeći igrači: 

Vladan Kovačević, Elvis Džafić, Belmin Dizdarević, Halid Šabanović, Dušan Hodžić, Selmir Pidro, Dino Islamović, Amer Dupovac, Besim Šerbečić, Numan Kurdić, Nebojša Gavrić, Mirko Oremuš, Andrej Đokanović, Amar Rahmanović, Đani Salčin, Zinedin Mustedanagić, Benjamin Tatar, Ivan Jukić, Nathan Crepaldi da Cruz, Slobodan Milanović, Mersudin Ahmetović, Haris Handžić, Hrvoje Miličević, Tino Sven Sušić, Armin Imamović, Anel Hebibović, Ševkija Resić, te akademci Armin Šarić, Šahinović Muhamed, Amar Jašarević, Amar Sabljica, Hamza Bešić, Kenan Dervišagić, Haris Konjalić. 

Tako su se pojavili i Besim Šerbečić i Zinedin Mustedanagić, koji su na posudbi u FK Sarajevo i vjerovatno i dalje ostaju na Koševu.

Marinović je pred početak priprema otkrio da su fudbaleri Sarajeva krenuli malo ranije da se što bolje i kvalitetnije pripreme i izbjegnu povrede.

- Počeli smo s pripremama za sljedeću sezonu, krenuli smo malo ranije da se što bolje i kvalitetnije pripremimo. Radeći tako želimo izbjeći povrede jer nismo igrali od 9. marta. S tim dobrim radom u sedam sedmica i postepenim dizanjem forme, nadam se da ćemo doći do naše forme koja je potrebna za početak prvenstva, poručio je trener Bordo tima.

Učitaj još novosti