16. 06. 2020 - 11:30
HRVATI ZBOG SRBA OSULI PALJBU PO IVANIŠEVIĆU, ROBIJU I RAĐI:...
907
Shares
HRVATI ZBOG SRBA OSULI PALJBU PO IVANIŠEVIĆU, ROBIJU I RAĐI: Jugoslavija je bila LOGOR SMRTI, širite GOVOR MRŽNJE!

SMETA IM ŠTO S LJUBAVLJU PRIČAJU O JUGI

HRVATI ZBOG SRBA OSULI PALJBU PO IVANIŠEVIĆU, ROBIJU I RAĐI: Jugoslavija je bila LOGOR SMRTI, širite GOVOR MRŽNJE!

16. 06. 2020 - 11:30
0
Shares

Pojedinim hrvatskim medijima zasmetalo je to što legende tamošnjeg sporta s velikom dozom nostalgije i ljubavi pričaju o Jugoslaviji i dobrim odnosima Srba i Hrvata.

Hrvatski portal "Narod.hr" brutalno je isprozivao Gorana Ivaniševića, Dina Radžu i Roberta Prosinečkog, zbog izjava o bivšoj državi.

"Nažalost, u posljednje vrijeme pojedini hrvatski sportsti počeli su s nostalgičnim prisjećanjem na vremena komunističke Jugoslavije, bez imalo empatije za žrtve koje je iza sebe ostavila ta država", piše ovaj portal.

dinoradja

U svom tekstu ističu da Rađa, Ivanišević i Prosinečki svjesno ili nesvjesno, kada govore o Jugoslaviji s ogromnom dozom romantizma, zapravo šire govor mržnje.

"Zamislite da neko s toliko ljubavi govori o NDH?!", pita se autor teksta i nastavlja:

"Za mnoge je Jugoslavija bila ogroman koncentracioni logor smrti. Dok su neki u Jugoslaviji igrali tenis, drugi su ležali sa sjekirom razbijenom glavom daleko od svoje kuće".

ivanisevicPosebno ih je iznervirala izjava Gorana Ivaniševića, koji je rekao da ”Srbi i Hrvati govore isti jezik”. Ivanišević je upozoren da je to sličan jezik, ali nikako isti!

Osvrnuli su se i na izjavu Roberta Prosinečkog, koji je nedavno poručio da bi "Jugoslavija danas bila fudbalska sila". 

robert-prosinecki

"To je potpuno netačno, da ne kažemo da je laž, podvala. Jugoslavija je opstala jako dugo, previše, nikada se fudbalska reprezentacija te zemlje nije borila za svjetsku titulu. Hrvatska je u 28 godina bila u završnicama dva puta. Da je Jugoslavija opstala Hrvatske ne bi bilo."

Učitaj još novosti