12. 06. 2020 - 15:57
LUIS IBANEZ ZA SPORT.BA: "Nikada ne bih igrao za PARTIZAN i...
907
Shares
LUIS IBANEZ ZA SPORT.BA:

LUIS IBANEZ ZA SPORT.BA: "Nikada ne bih igrao za PARTIZAN i HAJDUK"

Sport.ba/Emira Pračić
12. 06. 2020 - 15:57
0
Shares

Luis Ezequiel Ibáñez je argentinski nogometaš koji trenutačno igra za mostarski Zrinjski. Igra na poziciji lijevog bočnog ili lijevog ofenzivnog veznog. 

Za Sport.ba o karijeri u Dinamu, Zvezdi ali i sportu u BiH.

screenshot-1

Igrali ste u  Boca Juniorsu kada vas je primijetio zagrebački Dinamo. Koliko je bilo teško napustiti rodni kraj, da li ste se ikada pokajali zbog te odluke? 

- Jesam, u Boca sam debitirao i igrao sam za klub čiji sam navijač. To  mi je bio san od djetinjstva.Bilo je jako teško, pogotovo što sam ja imao samo 19 godina ali znao sam da ću tim potezom pomoći  porodici,ne samo u ekonomskom smislu. Nisam se nikada pokajao, bilo mi je super od prvoga dana. Nisam požalio što sam došao u Evropu.

 S obzirom na to da su prelasci u španjolsku i tursku ligu bili na vrlo kratak period, u Dinamu ste proveli najviše vremena. U kakvom vam je sjećanju ostalo ovih sedam godina?

-To mi je bio najljepši dio karijere jer sam osvojio 14 titula sa Dinamom. To ću pamtiti zauvijek.

screenshot-2

Postojale su spekulacije da ste iz Crvene Zvezde trebali potpisati za njihovog crno-bijelog rivala. Šta se zapravo desilo tada?

- To su bile samo priče. Iskreno, ja ne bih nikada potpisao za rivala od kluba za koji sam igrao. Pogotovo ne bih u ovoj situaciji gdje je to najveći rival. Imam poštovanje prema Zvezdi i neću nikada igrati za Partizan, kao što neću ni za Hajduk, zbog Dinama.

Nakon Hrvatske i Srbije stigli ste i u BiH, gdje nastupate u HSK Zrinjski. Kakva je situacija sa sportom u ove tri zemlje, ima li bitnih razlika?

- Sve je to slično što se tiče kvaliteta. Samo da, u Srbiji i Hrvatskoj su organizacija i infrakstuktura  puno bolje.

screenshot-3

Bad Blue Boys, Delije ili Ultrasi? Zašto? 

La 12 to su navijači Boca Juniorsa. (smijeh)

Imali ste priliku nastupati  na derbiju Velež-Zrinjski, poznato vam je koliko  građani Mostara žive za ova dva kluba. Da li gradskog rivala smatrate najtežim protivnikom, s obzirom na prevelika očekivanja kako kluba tako i navijača?

- Imao sam priliku igrati tamo, na stadionu Rođenih ali sad želim vidjeti kako je kod nas. Čuo sam da je derbi  najvažniji  u Mostaru, a  poslije utakmice sam se uvjerio da je to tako.

screenshot-4

Da li ste zadovoljni završetkom sezone?

- Ja iskreno nisam zadovoljan. Htio sam igrati do kraja jer smo imali šanse da se borimo za titulu i za kup. Nije mi jasno kako druge države mogu igrati, a mi ne. Ali dobro, to je ta razlika Hrvatske i Srbije, u odnosu na BiH -  organizacija.

Ostajete li u Mostaru ili planirate nastavak karijere negdje drugo?

- Imam ugovor još godinu dana i lijepo nam je u Mostaru. Vidjet ćemo za ubuduće.

Sport.ba

Učitaj još novosti