10. 06. 2020 - 08:46
OPTUŽBE LEGENDE UNITEDA UZDRMALE JAVNOST: Ne daju mi da budem...
907
Shares
OPTUŽBE LEGENDE UNITEDA UZDRMALE JAVNOST: Ne daju mi da budem menadžer zbog boje kože

OPTUŽBE LEGENDE UNITEDA UZDRMALE JAVNOST: Ne daju mi da budem menadžer zbog boje kože

10. 06. 2020 - 08:46
0
Shares

Legendarni napadač Manchester Uniteda Dwight York kaže da bi volio biti trener, ali da to zbog njegove boje kože nije lagano te da zbog toga ima puno problema.

York kaže da mu u pronalasku trenerskog posla nije pomogla ni preporuka Alexa Fergusona, a smatra da je sve to zbog boje kože.

"Alex Ferguson mi je rekao da ću dobiti njegovu preporuku ako treba, založio se za mene i pomogao mi preporučivši me nekim klubovima, ali još uvijek nisam postao menadžer kluba u Engleskoj", rekao je York za BeIN Sports.

screenshot-660

Dalje, on je istakao da je tamnoputim ljudima puno teže dobiti posao menadžer i da je to činjenica.

"Mislim da je tamnoputim ljudima puno teže dobiti posao menadžer, to je činjenica, a mene nijedan klub još uvijek nije zvao na razgovor, a tek da mi ponudi ugovor... To je zbog boje kože i to je taj problem s kojim smo danas suočeni. Imamo ozbiljan problem u engleskom nogometu jer nemamo nijednog tamnoputog trenera u Premiershipu, a ja ću se boriti da se to promijeni i nadam se da uskoro hoće", istakao je York.

screenshot-661

On je tokom karijere igrao za Aston Villu, Blackburg, Birmingham, Sunderland i Sydney, kao i pomenuti Manchester United, a karijeru je završio 2009. godine.
Izvor: klix,ba

Učitaj još novosti