05. 06. 2020 - 08:35
IBRAHIMOVIĆ STRAŠNO UVRIJEDIO SAFETA SUŠIĆA: Cijela Francuska...
907
Shares
IBRAHIMOVIĆ STRAŠNO UVRIJEDIO SAFETA SUŠIĆA: Cijela Francuska se digla na noge zbog ovog

IBRAHIMOVIĆ STRAŠNO UVRIJEDIO SAFETA SUŠIĆA: Cijela Francuska se digla na noge zbog ovog

05. 06. 2020 - 08:35
0
Shares

Švedski napadač bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović osim po fudbalskom umijeću poznat je i po svojim neprimjerenim izjavama

Švedski napadač bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović osim po fudbalskom umijeću poznat je i po svojim neprimjerenim izjavama.
 
Tako je Ibrahimović jednom prilikom izjavio da je istorija njegovog bivšeg kluba Paris St. Germaina počela onda kada su taj kupili arapski naftni multimilijarderi.

Naravno, s tom se izjavom mnogi nisu složili, te su Zlatanu poručili da je s ovom izjavom uvrijedio navijače PSG-a, ali i službeno najboljeg igrača koji je ikada nosio dres ove francuske ekipe, nekadašnjeg selektora fudbalske reprzeentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića.

zlatan

Foto:Instagram

Bivši francuski fudbaler Basile Boli oštro je kritikovao Ibrinu izjavu.

“Želim malo prokomentarisati riječi Ibrahimovića o istoriji PSG-a. Mnogi veliki igrači su obilježili historiju kluba, dok sam bio sakupljač lopti gledao sam Mustaphu Dahleba i Safeta Sušića, koji su bili sjajni igrači. PSG je bio prvak s Gerardom Houllierom. Trebao bi pokazati malo više respekta”, rekao je Boli.

safet-susic

 

Safet Sušić se smatra najboljim igračem PSG-a u istoriji kluba, a dres ekipe iz prijestolnice Francuske je nosio devet sezona, te je u Ligue 1 odigrao 287 utakmica, u kojima je postigao 67 golova.

Učitaj još novosti