04. 06. 2020 - 15:19
OPET NAPUŠTA MADRID Raul Gonzales preuzima njemačkog velikana
907
Shares
OPET NAPUŠTA MADRID Raul Gonzales preuzima njemačkog velikana

MOGAO BI VODITI SCHALKE

OPET NAPUŠTA MADRID Raul Gonzales preuzima njemačkog velikana

04. 06. 2020 - 15:19
0
Shares

Fudbalski klub Schalke 04 razmišlja o smjeni aktuelnog trenera Davida Wagnera i dovođenju na njegovo mjesto Raula Gonzaleza, igračke legende Real Madrida i trenutno trenera “B“ tima “kraljevskog kluba“.

Raul, koji je dvije godine profesionalne igračke karijere proveo u Schalkeu, trener je Real Madrida Castille ili “B“ tima slavnog kluba od juna prošle godine s kojim je postizao solidne rezultate u trećoj španskoj ligi.

Sada španski mediji javljaju da je Raul izuzetno ozbiljan kandidat za novog trenera Schalkea, koji se od nastavka sezone u Bundesligi nalazi u katastrofalnoj formi. “Rudari“ su nanizali četiri uzastopna poraza i gotovo su ispali iz trke za plasman u Evropu, pa je i Wagnerova pozicija došla u pitanje.

Raul je za prvi tim Real Madrida igrao 16 sezona, od 1994. do 2010. godine, te osvojio tri Lige šampiona, dva Svjetska klupska prvenstva, Superkup Evrope, šest nacionalnih titula i četiri pehara u Kupu kralja.

Potom je prešao u Schalke za koji je odigrao 98 takmičarskih utakmica i postigao 40 golova. S “rudarima“ je osvojio i Kup Njemačke. Nakon dvije sezone u Bundesligi otišao je u katarski Al-Sadd, a karijeru je okončao 2015. godine u New York Cosmosu. Za reprezentaciju Španije nastupio je 102 puta uz 44 pogotka.

Učitaj još novosti