03. 06. 2020 - 11:54
UEFA i ECA traže rješenje, sve izvjesniji Final Eight u Ligi...
907
Shares
UEFA i ECA traže rješenje, sve izvjesniji Final Eight u Ligi prvaka

UEFA i ECA traže rješenje, sve izvjesniji Final Eight u Ligi prvaka

03. 06. 2020 - 11:54
0
Shares

UEFA i ECA navodno razgovaraju o planu B za završni čin Lige prvaka, odnosno o turniru Final Eight u Portugalu koji bi se završio 22. augusta.

Jasno je da od "normalnog" završetka Lige prvaka skoro da nema ništa, odnosno od igranja po uobičajenom sistemu, pa UEFA traži alternativu, a sve je glasnija tema o odigravanju završnog turnira sa osam ekipa (četvrtfinalisti) i to u Portugalu.

screenshot-11

O tome raspravlja Izvršni odbor UEFA-e i Evropsko klupsko udruženje (ECA) na čijem je čelu predsjednik Juventusa Andrea Agnelli.

Istanbul je trebao biti domaćin velikog finala 29. augusta, no zbog pandemije koronavirusa, razmatra se mogućnost da se Final Eight odigra u Lisabonu s obzirom da je Portugal jako slabo pogođen koronavirusom, a također stadioni su izuzetno dobri. Uostalom, nema ni "domaće prednosti" budući da Portugal nema predstavnika u četvrtfinalu.

Igrao bi se dakle turnir, po jedna utakmica, uz eventualno produžetke i penale, a na taj način bi se spriječilo da igrači često putuju i da rizikuju zdravlje.

Uz Final Eight još uvijek je moguć i Final Four prema kojem bi četiri polufinalista, također na neutrlanom terenu (Portugal ili Njemačka) odigrali završni turnir.

Izvor:SportSport

Učitaj još novosti