02. 06. 2020 - 08:28
Borac u Evropi nakon osam godina: Krunisali smo sav uloženi...
907
Shares
Borac u Evropi nakon osam godina: Krunisali smo sav uloženi trud i uložena sredstva

NAKON ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA NS BIH

Borac u Evropi nakon osam godina: Krunisali smo sav uloženi trud i uložena sredstva

02. 06. 2020 - 08:28
0
Shares

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je na sinoćnjoj sjednici i službeno prekinuo, odnosno okončao tekuća sezona Premijer lige, što je automatski značilo da će Borac naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

"Borac je u Evropi! Više nema nikakvih prepreka, ni dilema! Na videokonferenciji Izvršnog odbora Nogometnog saveza BIH potvrđene su odluke Takmičarske komisije. Crveno–plavi su nakon osam godina izborili plasman na evropsku scenu i na taj način krunisali odlične igre u prvenstvu, ali i sav uloženi trud i sredstva koja je uprava kluba uložila u sklapanje ovog tima", poručili su iz banjalučkog kluba nakon odluke Saveza.

Podsjećamo, Izvršni odbor je odlučio i da neće biti završeno takmičenje u Kupu BiH, a Sarajevo je proglašeno prvakom jer su u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa bila prvoplasirani na tabeli.

Nogometaši Sarajeva će tako igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će drugoplasirani Željezničar, trećeplasirani Zrinjski te četvrtoplasirani Borac ići u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Dvije trenutno posljednjeplasirane ekipe na tabeli Čelik i Zvijezda 09 napuštaju Premijer ligu, a njih će zamijeniti Krupa i Olimpik.

Učitaj još novosti