01. 06. 2020 - 19:41
SRBI TVRDE DA IMAJU GENIJALNU IDEJU Regionalna liga je...
907
Shares
SRBI TVRDE DA IMAJU GENIJALNU IDEJU Regionalna liga je neminovnost, ali zar ovakva: Svi u čudu zašto nema NJIH

DALEKO JE TO JOŠ OD REALIZACIJE

SRBI TVRDE DA IMAJU GENIJALNU IDEJU Regionalna liga je neminovnost, ali zar ovakva: Svi u čudu zašto nema NJIH

01. 06. 2020 - 19:41
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Samo dan poslije osvajanja 31. šampionske titule u Srbiji, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponovio je stav da klub s Marakane ozbiljno razmišlja o regionalnoj ligi.

Prema njegovim zamislima, srpski prvak bi trebalo da učestvuje u zajedničkom takmičenju s timovima iz Bugarske, Rumunije i Mađarske.

Podsjećamo, zbog političkog faktora regionalna liga s klubovima iz zemalja bivše SFRJ ne dolazi u obzir za crveno-bele.

Telegraf je istraživao kakvo je rasploženje u zemljama koje Terzić vidi kao učesnike u formiranju nove regionalne lige, a opšti utisak je da niko na tim prostorima nema ideju kada će se krenuti u realizaciju te lige.

Mađari kažu da im Terzićeva ideja trenutno nije interesantna.

- Niko od direktora ili predsjednika ovdašnjih klubova ne govori o kreiranju neke regionalne lige kakvu spominje gospodin Terzić - kaže za Telegraf Tamaš Huber, novinar mađarskog Nemzeti Sporta.

- Sama ideja stvaranja takve regionalne lige nije loša, ali ne vidim mogućnost da se ona pokrene u narednih pet godina. Prvo, treba sačekati i videti šta će biti sa Super Ligom čije osnivanje najavljuju najbogatiji evropski klubovi. Takođe, tu je i nova BeNe Liga Belgijanaca i Holanđana čije se osnivanje najavljuje. Od tih projekata zavisi sudbina nekih budućih.

gettyimages-1187867256-830x0

Foto: Guliver/Laszlo Balogh/Getty Images

- Moguće je da u aktuelnim tokovima života bude neizbježno stvaranje regionalne lige, koja bi donela veći priliv novca od marketinga, sponzora, TV prava... Ali, milsim da je Bugarska geografski daleko i da bi prednost u nekoj zajedničkoj ligi sa Srbima, Mađarima i Rumunima strebalo da dobiju klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke - poručio je mađarski novinar.

Što se tiče Rumuna, ni oni do sada nisu čuli za ideju o zajedničkoj ligi sa Srbima i Mađarima.

- Ovo je prvi put da čujem za takvu ideju. Mislim da bi rumunski klubovi bili zainteresovani samo u slučaju da veliki novac bude uključen u njeno formiranje. Ukoliko bi budžet te regionalne lige bio u visini budžeta Lige Evrope, rumunskim klubovima bi bila primamljiva, jer njih zanima samo jedna stvar, a to je novac - kaže nam Amir Kiaraš, novinar rumunskog Adevarula.

navijac-830x0

Foto: youtube/On Demand News

- Mislim da je prerano spekulisati da li bi rumunski klubovi napustili tamošnju ligu zarad regionalne. Previše je nepoznatih detalja, ali opet, ako bude puno para, nije nerealno da se to zaista desi - poručio je rumunski kolega.

Kada je riječ o Bugarima, ni kod njih niko živi ne spominje Terzićevu ideju, niti se zvanično izjašnjava, ali djeluje da su i te kako raspoloženi za formiranje regionalne lige. Prema mišljenju novinara Teodora Borisova, tamošnji klubovi bi rado pristali na igranje regionalne lige.

- Čuo sam za prijedlog, ali se o tome ovdje ništa ne priča. Mislim da bi bugarski klubovi bili zainteresovani za ulazak u regionalnu ligu pogotovo kada bi im bio ponuđen veći novac. Bilo kakav novac da im se ponudi, bolje je i to nego ništa - pragmatično će Borisov.

Dakle, iz svega priloženog vidi se da je regionalna liga o kojoj Terzić priča još uvijek poprilično daleko i čini se da će još mnogo vode proteći Dunavom dok se regionlana liga u slivu ove velike rijeke zaista oformi.

Pogledajte i kako bi mogla da izgleda ovakva potencijalna regionalna liga i koji bi klubovi bili učesnici:

regionalna-liga-infografika-2-830x0

Ilustracija: Nikola Jovanović

Ovakva liga značila bi, između ostalog, da neće biti ni naših predstavnika, kao ni hrvatskih...

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti