01. 06. 2020 - 19:30
Oglasio se Albanac s Kosova koji je tukao hrvatskog fudbalera:...
907
Shares
Oglasio se Albanac s Kosova koji je tukao hrvatskog fudbalera: Imao je da kaže OVO, svi su u nevjerici!

EROS GREZDA

Oglasio se Albanac s Kosova koji je tukao hrvatskog fudbalera: Imao je da kaže OVO, svi su u nevjerici!

01. 06. 2020 - 19:30
0
Shares

Nemile scene viđene su u Hrvatskoj u polufinalnoj utakmici Kupa ove zemlje između Rijeke i Osijeka. Iako su gosti imali vodstvo od 2:0 tokom drugog poluvremena, Rijeka je na kraju došla do pobjede od 3:2 i plasmana u finale gdje će braniti pehar protiv Lokomotive iz Zagreba.

Meč na Rujevici obilježio je incident na kraju meča kada su se fudbaleri sukobili, a posebno sukob ispred svlačionice u kojem je igrač Osijeka Eros Grezda udario u glavu Antonija Čolaka iz Rijeke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No time to look back , we move on

A post shared by Eros Grezda (@erosgrezda) on

Grezda, koji nastupa za reprezentaciju Albanije, za koju je sakupio 12 mečeva i postigao jedan gol, rođen je u Đakovici na Kosovu i istakao je da je tokom meča, kao i nakon toga vrijeđan na nacionalnoj osnovi i da je na to posebno osjetljiv.

- Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pažnje, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na terenu da istrpimo nepravdu i ostanemo mirni, a posebno kada te uz sve to neko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osjetljiv.

Grezda ističe da dugo živi u Hrvatskoj, da izmiruje porez i da ne zaslužuje da ga neko vrijeđa na nacionalnoj osnovi, te da će preduzeti pravne korake da zaštiti svoju čast i ugled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monday training ⚽️????⚪????

A post shared by Eros Grezda (@erosgrezda) on

Na Instagramu ima i fotografiju s treninga Osijeka gdje pozira s prekrštenim rukama i gestikulira albanskog orla po ugledu na Šaćirija i Džaku kada su slavili golove protiv Srbije na Mundijalu.

- Toga je bilo još tokom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njenom završetku, dok sam se sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojeg je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, sve vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već mnogo godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje, te je zadnje što zaslužujem da me neko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću, u skladu s tim, preduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled - naveo je Eros Grezda u saopštenju, prenose hrvatski mediji.

Pogledajte i sukob igrača na kraju meča na Rujevici.

Učitaj još novosti