27. 05. 2020 - 18:39
JAO KAKVA PROMJENA IMIDŽA Prepoznajete li ga? Malo koji čovjek...
907
Shares
JAO KAKVA PROMJENA IMIDŽA Prepoznajete li ga? Malo koji čovjek je Hrvatima nanio toliku bol kao što je ovaj napadač

SEMIH SENTURK

JAO KAKVA PROMJENA IMIDŽA Prepoznajete li ga? Malo koji čovjek je Hrvatima nanio toliku bol kao što je ovaj napadač

27. 05. 2020 - 18:39
0
Shares

Od osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj pod vodstvom Travničanina Miroslava Ćire Blaževića hrvatska nogometna reprezentacija cijelo je desetljeće čekala na prolazak grupe na jednom velikom takmičenju. Kad se to konačno i dogodilo, Vatreni su na šokantan način eliminirani.

Bilo je to na Evropskom prvenstvu koje se 2008. igralo u Austriji i Švicarskoj. Pod vodstvom sadašnjeg stratega WBA Slavena Bilića Hrvatska je upisala sve tri pobjede u grupi (Austrija, Njemačka i Poljska) i u četvrtfinalu došla na megdan Turskoj u Beču. Golova nije bilo nakon 90 minuta, činilo se da ih neće biti nikako, a onda je Ivan Klasnić u 119. minuti postigao pogodak koji je, mislili su svi u susjedstvu, uveo u polufinale.

Međutim, dok su Bilić i igrači slavili, koncentracija je popustila i u 122. minuti, u posljednjem napadu Turaka, Semih Sentürk matirao je Stipu Pletikosu. Šok, nevjerica, tuga, očaj - takve su emocije prevladavale kod Hrvata u Beču na stadionu, ali i u gradu gdje ih se okupilo oko 100 hiljada.

3e0fcb97681959f6b6c5

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Poslije tog zgoditka bilo je jasno da su Vatreni u psihološkom šoku i da će teško na penale izbaciti Turke. Tako je i bilo, od četvorice hrvatskih izvođača precizan je bio samo Darijo Srna, dok su promašili Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mladen Petrić.

Semih Sentürk postao je turski heroj. Kasnije je sam u nekoliko intervjua izjavljivao kako mu se život promijenio poslije tog gola.

Danas, 12 godina kasnije, Sentürk je pokazao potpuno novi imidž. Obrijao je glavu i pritom pustio brkove. Pogledajte kako izgleda...

b7bcab725b9b6fca4445

Foto: Twitter

Učitaj još novosti