27. 05. 2020 - 16:07
NS BiH nema službeno odobrenje, niti dozvole za nastavak...
907
Shares
NS BiH nema službeno odobrenje, niti dozvole za nastavak takmičenja

ŠTA ĆE BITI S PREMIJER LIGOM BIH?

NS BiH nema službeno odobrenje, niti dozvole za nastavak takmičenja

27. 05. 2020 - 16:07
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nogometni savez BiH je od prekida takmičenja u BH Telecom Premijer ligi, od 14. marta do danas zbog pandemije COVID 19, opredijeljen za nastavak odigravanja u sezoni 2019/2020, saopćeno je danas iz kuće bh. fudbala.

- Poduzete su sve neophodne aktivnosti, pravne radnje, procedure, preporuke UEFA i preporuke nadležnih tijela koje su preduslov za organizaciju utakmica na stadionima u našoj zemlji, istaknuto je u saopćenju NSBiH, koje prenosimo u cijelosti.

- Potpuno svjesni, nadležnosti, globalne situacije ali i svakodnevnih promjena u smislu ublažavanja mjera održano je niz sastanaka Izvršnog odbora, sastanaka sa klubovima BH Telecom Premijer lige, sastanka i pisane korespondencije sa nadležnim institucijama a sve sa željom da iskoristimo i minimalne uslove za nastavak takmičenja u zadnjem mogućem i izvodivom terminu a to je u vikendu 06. juna ili najkasnije 13. juna 2020. Sve analize su pokazale da početak takmičenja iza vikenda 13/14. juna 2020. nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (2. avgust 2020.).

Odluke o ukidanju mjera zabrane održavanja sportskih takmičenja, a koje su još uvijek na snazi, donose nadležni organi u Bosni i Hercegovini.  Obzirom na različite informacije nadležnih kriznih štabova putem medija, različito tumačenje donesenih odluka i provodivosti ublažavanja mjera, NSBiH je ponovo uputio pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima, 26. juna 2020. godine kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak takmičenja i moguću realizuju svojih odluka. 

Još uvijek nije stigao odgovor na dopise koje smo uputili nadležnim organima pa NS BiH tako nema službenog odobrenja, niti dozvole za nastavak takmičenja u ligama svih kategorija.

Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije koronavirusa u našoj zemlji, Izvršni odbor NS BiH će promtno djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja koja se organizuju pod okriljem krovne kuće nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti