27. 05. 2020 - 12:37
Džemidžić o nastavku Premijer lige BiH: Nijedan potez nećemo...
907
Shares
Džemidžić o nastavku Premijer lige BiH: Nijedan potez nećemo uraditi na štetu fudbala

Džemidžić o nastavku Premijer lige BiH: Nijedan potez nećemo uraditi na štetu fudbala

27. 05. 2020 - 12:37
0
Shares

Džemidžić je istakao da se nikada neće uraditi potez koji je na štetu fudbala i da se mora voditi računa o mjerama koje su na snazi. 

adnan-dzemidzic-696x441

- Iz Ministarstva civilne zaštite RS je rečeno da se neće razmatrati odigravanje utakmica do 1. jula. Jučer je došla informacija da do 8. juna neće biti sportskih takmičenja s tim da nisu rekli šta će biti 9. juna. Naravno, mi smo učinili sve što je u našoj moći da dobijemo konkretan odgovor. Nijedan potez nećemo uraditi na štetu fudbala, ali ono što moramo voditi računa je o mjerama koje su na snazi. Zaboravljaju svi da je ovo odluka koja mora da se spusti sa višeg nivoa. Neko mora da bude garant ovoga, svi smo mi na zajedničkom tragu, kako da vratimo fudbal na zeleni teren, rekao je Džemidžić za FTV i dodao:

- Imate vremenski rok do 3. augusta kada je UEFA rekla da se sva prvenstva moraju završiti i kada se klubovi moraju prijaviti za evropska takmičenja. Već u devetom mjesecu ulazimo u reprezentativna takmičenja i imamo ozbiljan problem kako oporaviti igrače za sljedeću sezonu. Vrlo je kratak period.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti