26. 05. 2020 - 13:46
VELIKA NEIZVJESNOST: Šta će biti s igračima Širokog, Zrinjskog...
907
Shares
VELIKA NEIZVJESNOST: Šta će biti s igračima Širokog, Zrinjskog i Veleža kojima ističu ugovori za nekoliko dana?

DA LI ĆE SE NASTAVITI PREMIJER LIGA BIH?!

VELIKA NEIZVJESNOST: Šta će biti s igračima Širokog, Zrinjskog i Veleža kojima ističu ugovori za nekoliko dana?

Foto: Jabuka.tv
26. 05. 2020 - 13:46
0
Shares

Jedan od problema koji muči sve premijerligaše su ugovori koji krajem maja ističu brojnim igračima. Tako je i u klubovima iz Hercegovine, Zrinjskom, Širokom i Veležu.

No, UEFA je klubovima u slučaju nastavka prvenstva dozvolila potpisivanje produženja ugovora na dva mjeseca kako bi uspjeli sa kompletnim kadrom završiti prvenstvo, ali i kako bi igrači nakon toga bili slobodni što je bilo i predviđeno po isteku sezone.

"Imamo nekolicinu igrača kojima ovih dana ističu ugovori. Stvar je dogovora s igračima. UEFA je dala smjernice da se može potpisati produženje na dva mjeseca, to jeste do kraja prvenstva", kaže za hercegovina.info sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić te dodaje.

"Hoće li se prvenstvo nastaviti pitanje je za milion dolara. Znam samo kako bi mi bili možda i najoštećeniji ukoliko se prvenstvo ne nastavi, s obzirom na to da Evropu možemo izboriti na oba fronta. Strpljivo čekamo odluku", kazao je Šilić za hercegovina.info.

U Zrinjskoj 31. maja ugovor ističe čak osmorici igrača

"Osam igrača ima ugovor s našim klubom do kraja ovog mjeseca, točnije do 31. maja. To su: Soldo, Stojkić, Gojković, Rustemović, Čirjak, Rugašević, Sovšić i Čurjurić. Sve je još neizvjesno budući da se još ne zna šta će biti s prvenstvom. Nezahvalno je u ovom trenutku reći kakve ćemo dogovore postići s ovim igračima budući da smo svi iščekivanju odluke nadležnih, koja će prema nekim nadanjima biti u srijedu", kazao je Mario Pandža glasnogovornik HŠK Zrinjski.

U Veležu ugovor ističe trojici igrača, ali direktor kluba Džemil Šoše nije zabrinut.

"Imamo trojicu igrača kojima izlazi ugovor, a to su Manev, Čatić i Bihorac. UEFA je dala mogućnost produženja ugovora do kraja sezone ukoliko se dogovorimo s igračima. S dogovorom nećemo imati problema. U Veležu ostaju svi ukoliko se nastavi prvenstvo. Ostaje žal za Fajićem, ali šta je tu je", kazao je za hercegovina.info Džemil Šoše sportski direktor FK Velež.

Učitaj još novosti