26. 05. 2020 - 08:27
"Bundesliga se nastavila, Španija će to isto uraditi, u...
907
Shares

PREDSJEDNIK LYONA OGORČEN:

"Bundesliga se nastavila, Španija će to isto uraditi, u Rusiji, Portugalu i Italiji grupno treniraju, azašto se Francuska degradira?"

Sport.ba
26. 05. 2020 - 08:27
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas tražio je od francuskih vlasti da odustanu od odluke da se prije vremena završi sezona u fudbalskom prvenstvu te države usljed pandemije korona virusa.

“Mnogo toga se očekuje od Francuske, da od 2. juna krene da postepeno vraća dobru dinamiku. To je odlična prilika i da se ispravi greška u vezi s fudbalom”, naveo je između ostalog Aulas u pismu poslatom premijeru Edouardu philippeu i ministarki sporta Roxani Mărăcineanu.

Liga jedan je otkazana prije četiri sedmice, a do kraja je ostalo 10 kola. Paris Saint-Germain je šampion, a Lyon je na sedmom mjestu, koje ne vodi u evropska takmičenja.

Aulas je naveo da će takva odluka imati katastrofalne posljedice za klubove koji bi mogli da se suoče sa gubicima od 700 do 900 miliona evra.

Francuska je najjača evropskih liga koja je proglasila kraj sezone, a Aulas misli da baš zbog toga treba da se preispita potez.

“Bundesliga Njemačke se nastavila, Španija će to isto uraditi, u Rusiji, Portugalu i Italiji su se vratili grupnim treninzima, a i Engleska radi na ponovnom uspostavljanju takmičenja. Zašto se Francuska degradira?”, naveo je Aulas.

Pored Liona, mjere su preduzeli Amien i Toulouse koji su ispali iz lige, ali je njihove tužbe odbacio administrativni sud u Parizu.

Lyon traži da najviši sud u Francuskoj, državno veće donese odluku o tom pitanju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti