23. 05. 2020 - 14:45
VEDATOR PREPORODIO KLUB KOJI JE BIO MEĐU UGROŽENIMA 'Godine su...
907
Shares
VEDATOR PREPORODIO KLUB KOJI JE BIO MEĐU UGROŽENIMA 'Godine su samo broj'

HERTHA IGRA ODLIČNO

VEDATOR PREPORODIO KLUB KOJI JE BIO MEĐU UGROŽENIMA 'Godine su samo broj'

23. 05. 2020 - 14:45
0
Shares

U petak navečer odigrana je prva utakmica 27. kola Bundeslige, drugog poslije nastavka sezone nakon nastavka sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa.

Iako je tek odigrana prva utakmica drugog kola nastavka sezone Bundeslige, već sad se može reći da je Hertha napravila odličan posao u svojih 180 post-korona minuta.

U sinoćnjem berlinskom derbiju Hertha je u drugom poluvremenu deklasirala gradskog rivala Union Berlin sa 4:0, a najveći doprinos pobjedi dao je bivši bosanskohercegovački reprezentativac i današnji kapiten Herthe Vedad Ibišević.

Upravo je on u 51. minuti postigao vodeći pogodak, da bi, tek što je lopta krenula s centra, sjajnom asistencijom pronašao svog suigrača Dodija Lukebakija koji je povećao rezultat i praktički ugasio nadu Unionu da bi mogli ostati neporaženi.

Ibišević tu nije stao, asistirao je i za treći pogodak Herthe otklonivši svaku sumnju oko toga tko će biti proglašen za igrača utakmice.

Hertha je tako stigla do maksimalnih šest bodova u ova dva kola čime je pobjegla iz opasne zone prema sredini ljestvice. Prošlog vikenda su kao gosti sredili Hoffenheim s 3:0 (Ibišević je tu bio strijelac drugog zgoditka).

Prije nego li je sezona prekinuta bili su blizu onih najugroženijih, sa samo sedam pobjeda u dotad odigranih 25 kola. Međutim, sada su povezali dvije pobjede i popeli se na visoko 10. mjesto te im niti Europa nije daleko.

Naime, ukoliko Kup osvoji netko tko je plasiran među prvih šest (a u polufinalu su od takvih klubova Bayern i Bayer Leverkusen), onda će i sedmo mjesto iz Bundeslige voditi u kvalifikacije Europske lige. A trenutno je Hertha od tog sedmog mjesta koje drži Freiburg udaljena samo tri boda... Doduše, uz utakmicu više odigranu, ali do kraja je još sedam kola i svašta se može dogoditi, naročito ako popularni Vedator nastavi igrati u ovakvoj formi na pragu svog 36. rođendana.

U Herthi se uzdaju u njegove golove jer, kako su sinoć poručili: "Godine su samo broj."

 

Učitaj još novosti