21. 05. 2020 - 21:25
ENGLEZI KATEGORIČNI Bez obzira na sve, neko mora da ispadne
907
Shares
ENGLEZI KATEGORIČNI Bez obzira na sve, neko mora da ispadne

BIĆE ZANIMLJIVO

ENGLEZI KATEGORIČNI Bez obzira na sve, neko mora da ispadne

21. 05. 2020 - 21:25
0
Shares

Engleska fudbalska liga objavila je u četvrtak saopštenje u kome se navodi da će bez obzira na rasplet sezone biti ispadanja i promocije u Championshipu, Ligi 1 i Ligi 2.

Engleska fudbalska liga (EFL) objavila je niz odluka koje se tiču tri profesionalne lige u njenoj nadležnosti. Potvrđeno je da će ispadanja i promocije biti i u slučaju da se sezona ne nastavi.

Potvrđeno je da će doigravanja biti odigrana, ali najviše sa četiri po tima.

EFL je navela da je za donošenje bilo kakve odluke o sudbini sezone potrebno da se složi po 51 (ukupno 71 glas) odsto klubova iz sva tri ranga.

Kako sada stvari stoje, najkomplikovaniji će pregovori biti u Ligi 1 u kojoj je veliki broj klubova pri stavu da se sezona ne nastavi. Ipak, pregovori su 'zapeli' kada su Sunderland Portsmouth i Ipswich uz još tri kluba naveli da žele da igraju do kraja.

Kako u ovoj ligi sada igraju 23 tima, jer je Bury izbačen od strane EFL, svaki glas biće bitan.

Ako se sezona prekine i tabela zaključi primenom bodovnog količnika,Wycombe bi na osmom mestu pretekao Peterborugh (koji se izjasnio da želi da igra dalje) i ušao doigravanje.

Klubovi Lige 2 glasali su za prekid prvenstva 15. maja ali da niko ne ispada, ali uz novu odluku EFL to bi značilo da Stevenege ispada, a da u Ligu 1 automatski ulaze Swindon, Crewe i Plymouth.

U Champsionshupu žele da nastave takmičenje i u ponedjeljak počinju sa treninzima.

Učitaj još novosti