21. 05. 2020 - 14:05
PJANIĆ DOBIO OGROMNU PONUDU, OVAJ KLUB SE ZA NJEGA OTIMA: “Žao...
907
Shares
PJANIĆ DOBIO OGROMNU PONUDU, OVAJ KLUB SE ZA NJEGA OTIMA: “Žao mi je, zakasnili ste”

PJANIĆ DOBIO OGROMNU PONUDU, OVAJ KLUB SE ZA NJEGA OTIMA: “Žao mi je, zakasnili ste”

21. 05. 2020 - 14:05
0
Shares

NAKON što se pojavila informacija da je Miralem Pjanić dogovorio prelazak u Barcelonu, nekoliko klubova se javilo bosanskohercegovačkom nogometašu. Najuporniji je PSG.

Katalonski Mundo Deportivo otkriva da je Leonardo, sportski direktor francuskog prvaka, kontaktirao Pjanića i ponudio mu puno više nego što će zarađivati u Barceloni, ali i dobio odgovor: "Žao mi je, idem samo u Barcelonu."

Katalonci navode da 30-godišnji bosanskohercegovački veznjak smatra kako je Barcelona idealan klub za tip nogometa koji njemu odgovara te da mu je san zaigrati s Lionelom Messijem i pokušati osvojiti svoju prvu Ligu prvaka. 

pjanic

"Nije PSG jedini koji nudi više novca od Barcelone. Sa sličnim ponudama Pjaniću su se javili Chelsea i Manchester United, ali on ne želi ići za novcem poput Alexa Songa, već želi odlučivati srcem i igrati u klubu kojem se oduvijek divio", piše Mundo Deportivo i dodaje kako je u realizaciji transfera ostalo još samo da Juventus odabere koje će igrače Barcelone dovesti u ovoj razmjeni. 

Pjanić u Juventusu zarađuje šest i pol milijuna eura po sezoni. Toliko će imati i u Barceloni iako je dobio najmanje tri bolje ponude. U Juventusu je od 2016. godine, a ranije je igrao za Romu, Lyon i Metz.

Učitaj još novosti