20. 05. 2020 - 15:45
MAJKL DŽORDAN JE OTROVAN, GORI OD TEMPERAURE, TRESE SE I...
907
Shares
MAJKL DŽORDAN JE OTROVAN, GORI OD TEMPERAURE, TRESE SE I ZNOJI! Svi zabrinuti,ovo su NAMJERNO uradili?

MAJKL DŽORDAN JE OTROVAN, GORI OD TEMPERAURE, TRESE SE I ZNOJI! Svi zabrinuti,ovo su NAMJERNO uradili?

20. 05. 2020 - 15:45
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dokumentarac "Posljednji ples" bacio je novo svjetlo na čuveni peti meč NBA finala 1997. godine između Čikago Bulsa i Jute Džeza. Ta utakmica je i poslije 23 godine čuvena kao "flu gejm" i jedna je od najupečatljivijih u istoriji lige.

2226935-profimedia0068559270-ls-1

A radilo se o simptomima koje je veče prije nje, pa i na samom parketu, imao Majkl Džordan. Bio je vidljivo bolestan i iscrpljen, ali je herojeski uspio da ubaci 38 poena i dovede Bulse na korak do šeste titule (90:88).

Tih 38 poena zapravo je simbolično predstavljalo temperaturu koja se obično javlja kod gripa ili groznice. Međutim, za sve je kriva jedna pica!

Majkl se pred taj meč u svojoj hotelskoj sobi družio sa trenerom Timom Groverom i ličnim pomoćnikom i prijateljem Džordžom Kelerom. Negde oko 22.30 Džordan je odjednom ogladnio, ali je hotelska kuhinja već bila zatvorena.

- Počeli smo da se raspitujemo gdje ima hrane, zvali smo svuda, ali ništa nije radilo - priseća se Groven i dodaje:

- Našli smo samo jednu piceriju koja je bila otvorena. Jednu! Naručio sam picu i kroz neko vrijeme na vratima su se pojavila petorica dostavljača. Bilo mi je nevjerovatno da toliko ljudi donosi jednu picu. Vidio sam da pogledima pokušavaju da lociraju Majkla u sobi. Platio sam i picu spustio na sto. Rekao sam im da imam loš predosjećaj.

Majkl je pojeo picu, a problemi su se pojavili poslije nekoliko sati.

- Pojeo sam je sam. Niko drugi je nije pipunuo. Oko 02.30 sati sam se probudio sa užasnom mučninom. Povraćao sam na sve strane - otkrio je najbolji igrač u istoriji.
Groven je bio prvi koji je ušao u Majklovu sobu.

1700097-hqdefault-ff-1

- Zazvonio je telefon u mojoj sobi. Zatekao sam ga u njegovoj sobi zgrčenog, tresao se i bio obliven znojem. "Pozovite klupskog doktora! Odmah!", povikao sam. Znao da je u pitanju trovanje hranom.

Nikada nije dokazano da li je u picu nešto bilo stavljeno kako bi Džordan bio sprečen da uopšte zaigra na toj utakmici, ali mnoge stvari su zaista bile čudne.

 Kako su uopšte dostavljači znali da je ona naručena za Majkla i ko bi im i zašto tako nešto rekao? Ako je to uradio Groven prilikom naručivanja, napravio je glupu grešku.

Sport.ba/Kurir

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti