20. 05. 2020 - 15:03
Premijer liga BiH biće odlučena do kraja sedmice: Ima li nade...
907
Shares
Premijer liga BiH biće odlučena do kraja sedmice: Ima li nade za bh. fudbal?

Premijer liga BiH biće odlučena do kraja sedmice: Ima li nade za bh. fudbal?

20. 05. 2020 - 15:03
0
Shares

Premijer liga Bosne i Hercegovine biće odlučena ove sedmice na sjednici Izvršnog odbora N/FS Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da je posljednji rok za prijavu da li se prvenstvo nastavlja ili prekida 25. maj, a to je ponedjeljak, jasno je da će ove sedmice morati biti donesena odluka o nastavku ili prekidu prvenstva. Pojavila se prethodnih dana informacija da bi UEFA mogla pomjeriti taj rok, ali ipak funkcioneri N/FS BiH su danas u izjavma za medije potvrdili da rok ostaje 25. maj.

premijer-lgia

Kako smo uspjeli saznati Izvršni odbor N/FS Bosne i Hercegovine biće zakazan tokom ove sedmice, a na njemu će biti odlučena ne samo sudbina Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, nego i u futsalu, omladinskom fudbalu, kao i Premijer lige za žene.

Jako su male šanse za nastavak Premijer lige BiH. Naravno, jasan je stav Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske da nema utakmica prije 1. jula, to je i pismeno dostavljeno N/FS BiH. Iako je danas ministrica porodice, omladine i sporta ovog entiteta, Sonja Davidović, rekla da bi moglo doći do promjene odluke, činjenica da nema mnogo vremena i da u ovih sedam dana gotovo izvjesno se neće mijenjati taj stav, navodi da se šanse za nastavak Premijer lige BiH mjere promilima.

Šta će biti od svega, konačnu riječ reći će Izvršni odbor N/FS BiH, koji će do sjednice ovog tijela imati zadatak da još jednom porazgovara sa vlastima i vidi kakvi su koraci.

Sport.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti