20. 05. 2020 - 13:42
Bivši suigrač o Jordanovoj priči iz dokumentarca: Laž, laž, laž
907
Shares
Bivši suigrač o Jordanovoj priči iz dokumentarca: Laž, laž, laž

Bivši suigrač o Jordanovoj priči iz dokumentarca: Laž, laž, laž

20. 05. 2020 - 13:42
0
Shares

Dokumentarac se pokazao  kao planetarni hit u izostanku bilo kakvih sportskih događanja tijekom pandemije koronavirusa, ali dokumentarac o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima nije svima najbolje legao.

Scottie Pippen se žalio zbog načina na koji je prikazan u filmu, a sad se javio još jedan bivši Bik, Horace Grant.

On je u Bullsima igrao od 1987. do 1994. i bio jedan od ključnih igrača u pohodu na prva tri naslova prvaka. Dok je Jordan igrao bejzbol, prešao je u Orlando, s kojim je izbacio Bullse u doigravanju 1995., kad se ovaj vratio košarci.

screenshot-4

Laž, laž, laž

Njemu je najviše zasmetalo to što ga je Jordan prozvao kao cinkaroša koji je informacije iz svlačionice dao novinaru Samu Smithu za njegovu knjigu The Jordan Rules, u kojoj su objavljeni mnogi detalji koji Jordanu ne služe na čast. Ali imao je i druge kritike.

"Laž, laž, laž! Ako mi MJ nešto zamjera, riješimo to kao muškarci. Razgovarajmo o tome. Ili možemo to riješiti na drugi način. Pa opet, on izlazi s tim lažima da sam ja bio izvor za knjigu. Sam i ja uvijek smo bili veliki prijatelji i još smo, ali svlačionica je sveta i nikad ne bih iznio ništa osobno što se unutra događalo", rekao je Grant u razgovoru za ESPN.

Smatra da mu Jordan zamjera to što je u Orlandu bio na protivničkoj strani i trudio se pobijediti ga te da je "takozvani dokumentarac" iskoristio onako kako mu odgovara.

Jordan je, zapravo, pravi cinkaroš

"To je samo sitničavost i mislim da je to dokazao u ovom takozvanom dokumentarcu. Ako kažeš nešto o njemu, izrezat će te i pokušati te uništiti", rekao je Grant pa pokrenuo protunapad.

"Kaže da sam ja cinkaroš, a on nakon 35 godina priča o svojoj rookie sezoni, kako je u sobi suigrača vidio kokain,travu i žene. Zašto bi dovraga sad to spominjao? Mislim, ako je netko cinkaroš, onda je to on", nastavio je ljutiti Grant.

Nije mu se svidio ni način na koji je u filmu prikazan Scottie Pippen te smatra da nije trebalo spominjati incident u kojem je ovaj odbio ući u igru kad je Phil Jackson šut za pobjedu protiv New York Knicksa namijenio Toniju Kukoču, dok je Jordan igrao bejzbol.

"MJ uopće nije bio u momčadi. Zašto je to u filmu? Odveli smo Knickse u sedmu utakmicu i to je završilo. Zašto sad to spominjati? To je pitanje koje postavljam svima koji žele slušati."

Kako se Jordan odnosio prema suigračima

Konačno, Grant je kritizirao Jordana zbog ophođenja sa suigračima te je rekao da se nikad nije povukao kad ga je MJ napadao.

"Mislio je da i nada mnom može dominirati, ali gadno se prevario. Kad god me je napao, ja sam mu uzvratio. Ali gledajući što je radio Willu Perdueu,Steveu Kerru i mladom Scottu Burrellu, srce ti puca zbog toga", rekao je Grant.

I legendarni Charles Barkley govorio je kako je Jordan maltretirao samo suigrače za koje je znao da mu neće uzvratiti, a slično je rekao i ondašnji centar Bullsa Bill Cartwright, koji mu se otvoreno suprotstavljao, no ništa od toga nismo vidjeli u Posljednjem plesu.

 

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti