19. 05. 2020 - 18:04
CRISTIANO RONALDO JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Evo kako...
907
Shares
CRISTIANO RONALDO JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Evo kako je SPASIO ŽIVOT bolesnoj djevojčici iz Srbije

CRISTIANO RONALDO JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Evo kako je SPASIO ŽIVOT bolesnoj djevojčici iz Srbije

19. 05. 2020 - 18:04
0
Shares

 

Brojni srbijanski mediji prenijeli su informaciju da je Cristiano Ronaldo donirao svoj potpisani dres Juventusa za liječenje djevojčice Sofije, a Nova.rs je objasnila kako je došlo do toga da portugalski as pomogne najmlađem članu porodice Markuljević.


Naime, Sofija sa svojih devet i po mjeseci ne može potpuno držati glavu, da je podigne, ne može da puzi, sjedi, ne može se okrenuti samostalno, niti da podiže nogice.

U pitanju je rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – Spinalna mišićna atrofija tip I. Djeca sa ovom dijagnozom žive najviše dvije godine, a za liječenje je potreban lijek Zolgensma, koji košta nevjerovatnih 2,1 milion dolara.

screenshot-107

Ogromna suma čijem se prikupljanju pridružio i Ronaldo. As Juventusa velikog srca donirao je potpisan dres koji je na aukciji do 12. juna, a Nova.rs je otkrila kako zasluge pripadaju i fan klubu Juventusa u Srbiji.

"Sofijin otac Stefan Markuljević radi u jednoj teretani, poznaje brojne sportiste i odatle se znamo. Dobili smo informaciju da je Ronaldo donirao dres pa sam provjerio s njim kako je do toga došlo, jer u pitanju je život djeteta. Prijatelj Sofijinog tate iz Njemačke, koji se kreće u nogometnom društvu i poznaje mnoge igrače, među njima i Cristiana. Kada je krenula cijela humanitarna akcija, taj prijatelj posredovao je da se Ronaldov dres nađe na aukciji", rekao je Marko Čapljić iz Juveovog fan kluba.

Za Ronalda mnogi kažu da je prepotentan i veliki egoista, ali nikada mu se nije moglo osporiti da je veliki humanista.

ronaldoinstagram

"Ronaldo ne zna ko je Sofija, ali odlično zna da pomaže djevojčici u Srbiji. Nadamo se da među navijačima Juventusa, možda ne u Srbiji, ali u inostranstvu, ima onih koji su spremni da odvoje veliku sumu za taj dres. U svakom slučaju, naša želja je da pomognemo na bilo koji način", objasnio je Čapljić.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti