18. 05. 2020 - 16:44
BBC IDE DEFINITIVNO U PROŠLOST Perez ima samo jedan cilj za...
907
Shares
BBC IDE DEFINITIVNO U PROŠLOST Perez ima samo jedan cilj za sljedeću godinu: Ovaj trozubac može biti najbolji svih vremena

MHH

BBC IDE DEFINITIVNO U PROŠLOST Perez ima samo jedan cilj za sljedeću godinu: Ovaj trozubac može biti najbolji svih vremena

18. 05. 2020 - 16:44
0
Shares

Španski As izašao je s vizijom Real Madrida, barem onog napadačkog dijela za 2021. godinu. Prema njihovim informacijama, sve će biti podređeno oformljenju novog napadačkog trozupca koji bi sačinjavali Eden Hazard, Kylian Mbappe i Erling Braut Haaland.

Predsjednik Los Blancosa, Florentino Perez, vodi se maksimom koja je pogonila sve veće uspjehe Kraljevskog kluba kroz posljednjih nekoliko desetljeća, a to je da svaka velika momčad mora imati ubitačan napadački trio.

haalandinstagram

Foto: Instagram

U ranim 80-ima to su bili Juanito, Santillana i Cunningham, potom su ih u europske pohode vodili Butragueno i Valdano sa iskusnim Santiallnom, a u ranim 90-ima to su bili Raul, Zamorano i Amavisca.

Kasnije su se legendarnom Raulu pridružili Predrag Mijatović i Davor Šuker, a pred kraj ere i odlaskom Heynckesa s klupe, Zlatnu kopačku iz Francuske nadomijestio je Morientes.

Noviji terceti su više-manje svima poznati, čisto iz vremenske perspektive – Raul, Ronaldo i Zidane, poduprti Figom nisu ostvarili što se sve očekivalo od njih, a kasnije su uz legendu Raulu tu bili Higuain i van Nistelrooy.

mbappeinstagram

Foto: Instagram

Vjerovatno najuspješniji tercet u povijesti madridskog velikana je ovaj posljednji koji je vladao sve do odlaska Cristiana Ronalda. Famozni BBC s Benzemom i Baleom pored portugalskog superstara donio je na Bernabeu četiri titule prvaka Europe, a njihovi nasljednici sljedeće godine trebali bi postati MHH – Mbappe, Haaland, Hazard.

Mbappe će sljedeće godine biti glavna meta, a i za Haalanda bi se moglo sačekati da mu padne cijena jer je ona prema pisanjima pojedinih medija određena klauzulom na 75 miliona eura od početka 2022. godine. Ipak, Florentino Perez se nada da bi tu cijenu mogao isposlovati i ranije, ako bude pametno trgovao i nastavio njegovati dobre odnose sa Borussijom Dortmund (Hakimi).

15897952886023

(Foto: Reuters)

Učitaj još novosti