16. 05. 2020 - 22:57
ČUDO OD TINEJDŽERA: Fenomenalni Norvežanin nastavio NESTVARAN...
907
Shares
ČUDO OD TINEJDŽERA: Fenomenalni Norvežanin nastavio NESTVARAN golgeterski niz! JE LI OVO NAJBOLJI NAPADAČ DANAŠNJICE?

HaALAND JE ODUŠEVIO SVE

ČUDO OD TINEJDŽERA: Fenomenalni Norvežanin nastavio NESTVARAN golgeterski niz! JE LI OVO NAJBOLJI NAPADAČ DANAŠNJICE?

16. 05. 2020 - 22:57
0
Shares

Put prema pobjedi Borussiji je u rurskom derbiju trasirao fenomenalni Erling Braut Haaland koji je u 29. minuti okrunio lijepu akciju za svoj deseti pogodak u devet utakmica.

Norveški napadač tim je pogotkom nastavio tamo gdje je stao prije pandemije koronavirusa, a to je teroriziranje suparničkih odbrana s nevjerojatnim golgeterskim instinktom atipičnim za mladića koji još nije proslavio ni 20. rođendan.

Haaland je u januaru ove godine došao u Borussiju iz Red Bull Salzburga i od tada je u 12 nastupa u svim takmičenjima postigao 13 pogodaka, upisavši i tri asistencije.

Golom kojeg je postigao Schalkeu zaokružio je impresivni učinak koji kaže da je za Borussiju bio strijelac u debitantskom nastupu u Bundesligi, u Kupu, u Ligi prvaka, a evo sad i u rurskom derbiju.

Ukupno mu je u Bundesligi ovo bio 10. pogodak i za to mu je trebalo devet utakmica. U Ligi prvaka je još fascinantniji taj skor: za 10 golova trebalo mu je samo sedam nastupa.

I sad ono najluđe od svega: ovaj klinac sa svojih 19 godina već je došao do nevjerovatne brojke pogodaka u četiri različita takmičenja. Postigao je 10 ili više golova u norveškoj Eliteserien (za Molde), u austrijskoj Bundesligi (za Red Bull Salzburg), u Ligi prvaka (za Red Bull Salzburg i Borussiju Dortmund) te u njemačkoj Bundesligi za Borussiju Dortmund.

Učitaj još novosti