16. 05. 2020 - 17:45
MILIONERI NE ODUSTAJU OD TITULE Strašna Borussia razbila...
907
Shares
MILIONERI NE ODUSTAJU OD TITULE Strašna Borussia razbila Schalke u derbiju, pogodak Ibiševića

BUNDESLIGA

MILIONERI NE ODUSTAJU OD TITULE Strašna Borussia razbila Schalke u derbiju, pogodak Ibiševića

16. 05. 2020 - 17:45
0
Shares

Poslije dvomjesečne stanke ovog vikenda nastavljeno je njemačko nogometno prvenstvo.

U 26. kolu njemačke Bundeslige, prvom poslije pandemije koronavirusa, Borussia Dortmund je u velikom derbiju pokrajine Ruhr pobijedila Schalke sa 4:0.

Dvoboj velikih rivala zapravo je bio igra mačke i miša, Borussia je utakmicu odigrala jednostavno u višoj brzini i pokazala kolika je u ovom trenutku razlika između njih i gostiju iz Gelsenkirchena.

U 29. minuti je Erling Braut Haaland okrunio sjajnu akciju domaćina, a prije odlaska na odmor Raphael Guerreiro je povećao prednost.

Početkom nastavka, u 48. minuti, Thorgan Hazard ugasio je svaku nadu Schalkeu, a konačan rezultat u 63. minuti svojim drugim pogotkom postavio je Guerreiro.

Borussia Dortmund se ovim trijumfom približila na samo jedan bod zaostatka za vodećim Bayernom koji će u nedjelju gostovati kod Union Berlina dok je Schalke pao sa sedme na osme poziciju jer ga je prestigao Freiburg koji je u gostima kod RB Leipziga uzeo bod odigravši 1:1.

Wolfsburg je slavio kao gost kod Augsburga 2:1, dok je u gostima slavila i Hertha s 3:0 protiv Hoffenheima. Naš Vedad Ibišević postigao je sjajan pogodak, kojeg možete pogledati OVDJE.

Fortuna i Paderborn su odigrali bez golova, a Rifet Kapić (bivši igrač FK Sarajevo) nije bio u kadru za ovaj duel.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti