16. 05. 2020 - 08:38
TO BI BILO TO, SRBIJA DOBILA PRVOG STRANOG TRENERA U HISTORIJI...
907
Shares
TO BI BILO TO, SRBIJA DOBILA PRVOG STRANOG TRENERA U HISTORIJI Ovo je prva izjava novog selektora, neke SRBE nikada nije mogao ZABORAVITI

TO BI BILO TO, SRBIJA DOBILA PRVOG STRANOG TRENERA U HISTORIJI Ovo je prva izjava novog selektora, neke SRBE nikada nije mogao ZABORAVITI

16. 05. 2020 - 08:38
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Novi selektor reprezentacije Srbije je Toni Đerona. 

Četrdesetsedmogodišnji španski stručnjak, koji obavlja funkciju trenera francuskog Šarta, prihvatio je izazov rada sa reprezentacijom zemlje o čijem rukometnom naslijeđu zna puno i veoma ga cijeni:

- Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem puno srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Kupu, gdje sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih.

screenshot-6
Đerona ističe pozitivno iskustvo u radu sa srpskim igračima...

- Tokom rada u Barseloni imao sam priliku da radim sa Škrbićem, Peruničićem, Perićem, Nenadićem. Bilo je to nevjerovatno iskustvo za mene kao mladom trenera u tom trenutku, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača. Sećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već nevjerovatan igrač. Ne mogu da zaboravim ni Milana Kalinu. On je i tada, i danas, član Barselone. Poslije 16 godina u Barseloni, radio sam u Kataru sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem, a Zoran mi je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Kao što i sami možete da zaključite, bio sam počastvovan da radim sa velikim zvijezdama srpskog rukometa.

O planovima i ambicijama na klupi "Orlova", Španac kaže....

- Moj angažman biće 100 odsto. Neće biti nikakvih problema da pored obaveza koje imam u svom klubu Šartu, pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. U vremenu smo kada sve utakmice možete pratiti uz pomoć novih tehnologija. Kada me je RSS kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u cjelosti. Mislim da tu može poslužiti špansko iskustvo iz prethodnih godina, organizacija seminara, sastanaka između trenera, sve sa ciljem da razmjenjujemo iskustva, da razgovaramo o taktici i učinimo sve da idemo naprijed. Reprezentacija je sastavljena od igrača, i naša misija je da im pomognemo da ostvare svoj maksimalni potencijal u klubovima. Ako to bude tako, biće lakše i reprezentaciji. Kao određeni cilj, mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u poslednjih desetak godina.

Prvi čovjek srpskog rukometa Božidar Đurković imao je lijepe riječi za novog selektora:

- Nema čoveka koji je radio sa njim, a da je nešto rekao loše. Reč je o univerzitetskom profesoru. Znam da se pojavljivalo prethodnih dana - šta će stranac Srbiji? Daću vam odgovor. Nemce je uspješno vodio Islanđanin, Poljake Nijemac, Makedonce Španac, Slovence Vujović, pa Vranješ. Predlažem za tehničkog direktora Ratka Nikolića, bivšeg reprezentativca, osvajača medalja, koji priča i španski perfektno, a poslije karijere puno toga je uradio sa svojim Kampom. Za koordinatora mlađih selekcija profesora Zorana Valdevita, sa katedre Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Sport.ba/Blic

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti