15. 05. 2020 - 12:19
Za ovaj zastrašujući nokaut govore da je najteži ikada:...
907
Shares
Za ovaj zastrašujući nokaut govore da je najteži ikada: Uznemirujuće je to izgledalo

Za ovaj zastrašujući nokaut govore da je najteži ikada: Uznemirujuće je to izgledalo

15. 05. 2020 - 12:19
0
Shares

Borilački sportovi polako se vraćaju u pogon nakon što ih je pandemija koronavirusa zaustavila. Proteklog vikenda ljubitelji slobodne borbe, tačnije UFC-a, mogli su tako uživati u UFC 249 priredbi održanoj u Memorial Areni u Jacksonvilleu, na Floridi. Bila je to prva borilačka priredba uopće u koronadobu…

No, surfajući bespućima društvenih mreža, YouTube kanala i platformi koji se bave borilačkim sportovima, naletjeli smo na jedan zastrašujući nokaut.

Pojavila se tako snimka onog brutalnog nokauta grčkog K1 borca Meletisa ‘Noćne more’ Kakoubavasa koja je oduševila fanove i koja se upravo dijeli društvenim mrežama.

Dogodilo se to na FFC-u 22, čime je postao novi evropski prvak. Atinjanin se u toj borbi borio sa Slovencom Samom Petjom.

Neki borilački portali ovaj su nokaut nazvali najgorim nokautom u historiji K1.
 
“Ovo mora biti najgori i najteži nokaut u historiji kickboxinga. Zapravo je prilično zastrašujuće kako izgleda. Grčki borac Meltis Kakoubavas poznat je po svojoj snazi nokauta i u toj borbi to je demonstrirao. Petje je dobar borac, ali ova situacija služi kao savršen primjer da u bilo kojem danu, trenutku, možete završiti na podu. Kakaoubavas je znao da je ova borba završena kad je plasirao udarac”, pisao je o nokautu Muay Thay authority još tamo 29. decembra 2016.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

 

Učitaj još novosti