14. 05. 2020 - 21:16
SVIJET OSTAO U NEVERICI, OVO JE RECET ZA USPJEH MAJKL DŽORDANA...
907
Shares
SVIJET OSTAO U NEVERICI, OVO JE RECET ZA USPJEH MAJKL DŽORDANA Ima veliku cijenu i nije za svakog

SVIJET OSTAO U NEVERICI, OVO JE RECET ZA USPJEH MAJKL DŽORDANA Ima veliku cijenu i nije za svakog

14. 05. 2020 - 21:16
0
Shares

Mnogi će vam reći da je Majkl Džordan bio najbolji košarkaš svih vremena i, po svemu sudeći, biti u pravu. Ali, kako je do tog nivoa došao?

Jedno je talenat za igru, a drugo - mentalitet pobjednika.

Upravo o tome je, baš on, govorio u dokumentarnom filmu "Posljednji ples", koji se kroz deset epizoda (poslednje dvije će biti emitovane u nedelju, 17. maja) bavi karijerom "njegovog letećeg visočanstva" sa posebnim osvrtom na završni šampionski juriš sa Čikago Bulsima.

screenshot-6

Majkl Džordan je u jednom trenutku upitan da li se stvarno "toliko loše odnosi prema saigračima", kao što su to neki od njih u dokumentarcu rekli, a novinari koji su u to vrijeme pratili "bikove" potvrdili.

Osmijehnuo se i počeo:

"Vidite, pobjeđivanje ima cijenu. I biti vođa ima cijenu. Zato sam i vukao ljude za sobom kada oni nisu htjeli da budu vučeni. Izazivao sam ih kada nisu htjeli da budu izazvani. Stekao sam to pravo jer moji saigrači, koji su došli posijle mene, nisu prošli kroz sve što sam ja prošao", rekao je Džordan.

U dahu je nastavio:

"Jednom kada dođete u taj tim, živite po određenom standardu po kome sam ja igrao košarku. A ja nisam pristajao ni na šta manje od toga. E, sad, ako to znači da moram malo da ti isprašim zadnjicu, to sam i radio. Pitajte moje saigrače. Reći će vam 'Majkl Džordan nikada od mene nije tražio nešto što on je**** nije uradio".
Kratki govor završio je sljedećim riječima:

"Kada ljudi to vide, reći će 'Pa, on stvarno nije bio fin čovjek. Možda je bio i tiranin'. Znate, to je vaš stav. Jer nikada niste ništa osvojili. Ja sam želio da pobeđujem, ali sam želio i da saigrači, takođe, budu deio tih pobjeda. Vidite, nisam ja to morao da radim. Ja sam to radio samo zato što je to ono što ja jesam. Tako sam igrao košarku. To je moj mentalitet. Ako nećete da igrate na taj način, nemojte", zaključio je Majkl Džordan.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti