14. 05. 2020 - 16:42
POZNAT DATUM, POČINJE SERIA A
907
Shares
POZNAT DATUM, POČINJE SERIA A

POZNAT DATUM, POČINJE SERIA A

14. 05. 2020 - 16:42
0
Shares

Predsjednik italijanskog Olimpijskog komiteta Giovanni Malago kažekako je 99,9 posto siguran da će Seria A biti nastavljena 13. juna.

Podsjetimo, italijanski fudbalski šampionat prekinut je prije dva mjeseca, a jučer su čelnici lige donijeli odluku da se isti nastavi 13. juna. Naravno, problem u cijeloj priči leži u informaciji da je Vlada ta koja mora dati zeleno svjetlo.

screenshot-4

Iako su neki još uvijek pomalo skeptični, jedan od onih optimističnijih je Malago koji kaže kako će liga 99,9 posto biti nastavljena, odnosno da Vlada neće praviti prepreke.

"Šampionat Serije A bit će nastavljen 13. juna, 99,9 posto", kaže Malago za Radio Due.

Mala prepreka za sada leži u tome da se vladin tehnički zdravstveni odbor i doktori još uvijek ne mogu usaglasiti oko protokola koji bi važio kada se sve nastavi.

"Ne razumijem njihovu prepirku", dodao je Malago.

Ministarstvo zdravstva također pravi problem jer postoji mogućnost da će, ako se jedan pozitivan slučaj ustanovi, čitava ekipa morati u karantin. Takva je odredba prema trenutnom protokolu.

"Jednom kada liga krene, ne znam kada će se zaustaviti. Za tako nešto će trebati kristalna kugla", poručio je Malago.

Inače, klubovi su još prošle sedmice počeli trenirati. Za sada su samo u pitanju individualni treninzi, a od ponedjeljka se kreće i s timskim.

Lider u šampionatu je Juvents s bodom prednosti u odnosu na Lazio.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti