14. 05. 2020 - 15:15
"ZEMLJA JE JOŠ U KRIZI": Gradonačelnik Londona protiv...
907
Shares

ŠTA ĆE BITI OD SVEGA?!

"ZEMLJA JE JOŠ U KRIZI": Gradonačelnik Londona protiv pokretanja Premijer lige

14. 05. 2020 - 15:15
0
Shares

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan protivi se ideji da se Premijer liga sljedećeg mjeseca nastavi u glavnom gradu dok pandemija Covida-19 i dalje svakodnevno izaziva stotine smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji.

"Sadiqu je izuzetno stalo da se Premijer liga i profesionalni sport, općenito, nastave. Međutim, u trenucima dok je zemlja još u krizi, a stotine ljudi svakodnevno umiru, vjeruje da je prerano raspravljati o ponovnom uspostavljanju Premijer lige i vrhunskog sporta u glavnom gradu", kazao je glasnogovornik za "Evening Standard".

"Kao navijač Liverpoola, Sadiq, naravno, želi povratak Premijer lige", dodao je glasnogovornik. "Ali, to se može dogoditi samo kad je to sigurno i ne može dodatno opterećivati ​​NHS i hitne službe."

Pet klubova Premijer lige ima sjedište u Londonu Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham i Crystal Palace.

Izvršni direktor Udruženja igrača Gordon Taylor smatra kako je ključno da se poduzmu sve mjere opreza za igrače.

"Igrači se ne žele smatrati zamorcima i to će se odnositi na sve u profesionalnom sportu", rekao je Taylor za "Sky Sports".

"Radi se o uspostavljanju ravnoteže sigurnosti i pokušaja da se vratimo u normalu što je više moguće."

Velika Britanija je najteže pogođena zemlja u Europi s više od 32.000 smrtnih slučajeva prijavljenih zbog koronavirusa, dok ima više od 223.000 potvrđenih slučajeva.

Učitaj još novosti