13. 05. 2020 - 07:42
SJEĆA LI SE NEKO? Najljepši pogodak svih vremena je postigla...
907
Shares
SJEĆA LI SE NEKO? Najljepši pogodak svih vremena je postigla legenda jugoslovenskog fudbala

SJEĆA LI SE NEKO? Najljepši pogodak svih vremena je postigla legenda jugoslovenskog fudbala

13. 05. 2020 - 07:42
0
Shares

U vrijeme digitalizacije i multimedijske ekspanzije historija, mislimo tu i na onu sportsku, nam je nadohvat ruke. Sa svih strana internetskih servisa objavljuju se snimke rekorda, golova, utakmica, nostalgičari su konačno došli na svoje.

U ovoj lijepoj priči sjetiti će te se pogotka baš Branka Oblaka, popularnog Brane kako su ga nazvali u zenitu karijere u splitskom Hajduku, pogotka koji je postigao za Jugoslaviju u prijateljskoj utakmici 5. juna 1974. godine u Beogradu pred 80 hiljada gledalaca protiv Engleske. Taj dvoboj, za Jugoslaviju pripremni prije nastupa na svjetskoj smotri u Njemačkoj, završio je 2-2. A pogodak kojeg je zabio Oblak mnogi Englezi i dan-danas smatraju najljepšim golom svih vremena. Uostalom, takav je i naslov snimke tog Oblakovog remek djela.

Hajdukov igrač Brane Oblak zabio je gol velikom engleskom golmanu Rayu Clemencu koji je nerijetko spominjao taj pogodak u svojim intervjuima. Pa je tako rekao da mu se činilo da se raketa zabila u njegov gol.

“To je bio najbolji pogodak kojeg sam ja vidio, a bio sam na golu”, dodao je.

Jugoslavija je u toj utakmici igrala u sastavu; Marić, Buljan, Krivokuća, Mužinić, Katalinski, Bogićević, Petković, Oblak, Šurjak, Aćimović, Džajić. Englezi su se suprotstavili u slijedu: Clemence, Lindsay, Todd, Doson, Watson, Hughes, Keegan, Channon, Worthington, Brooking, Bell.

Učitaj još novosti