12. 05. 2020 - 23:43
SVI ZABRINUTI ZA NJEGA: Novak Đoković priznao da po 16 sati...
907
Shares
SVI ZABRINUTI ZA NJEGA: Novak Đoković priznao da po 16 sati ništa ne jede, OGLASIO SE I DOKTOR , evo šta mu je poručio

SVI ZABRINUTI ZA NJEGA: Novak Đoković priznao da po 16 sati ništa ne jede, OGLASIO SE I DOKTOR , evo šta mu je poručio

12. 05. 2020 - 23:43
0
Shares

Novak Đoković je na Instagramu svojim fanovima otkrio jedan podatak koji je na prvi pogled poprilično nevjerovatan - on ne jede ništa 16 sati dnevno!
Iako na prvi pogled djeluje veoma čudno, pa i nezdravo da aktivni sportista ne jede dvije trećine dana ništa, radi se o intermittent fastingu, režimu ishrane koji daje rezultate procesom autofagije.

757411-novka-djokovic-ls

Đoković je u razgovoru sa profesorom Draganom Ivanovim na Instagramu razgovarao o ishrani, a tom prilikom je otkrio svoju tajnu.

"Dotakao bih se teme intermittent fastinga. To je metoda 16-8, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede. To i ja primjenjujem i osjetio sam u posljednjih godinu dana dosta poboljšanja u sistemu za varenje. Bolje spavam, imam veću energiju tokom dana", rekao je Đoković.

Profesor je potom malo opširnije pojasnio na kojim principima autofagija djeluje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У новој епизоди “Свесног живљења” разговарао сам са уваженим Професором,Др. Драганом Ивановим. Др Иванов је специјалиста интерне медицине, професор на Високој школи за образовање педагога и има своју праксу (клинику) у Новом Саду. Др Иванов је поделио неке основе здраве исхране за које се залаже. Веома сам уживао у разговору, а надам се да ћете и ви. У здравље ????????????????

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on


Tijelo se tokom tog procesa rješava toksina iz stanica, odnosno otpadnih tvari i popravlja oštećenja koja su na njima nastala prirodnim trošenjem.

Autofagija u suštini služi kao stanično čišćenje u kojem će tijelo izbaciti negativne tvari koja čine štetu.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti