12. 05. 2020 - 09:55
Bivši stoper Cityja tvrdi: Van Dijk je najbolji stoper u...
907
Shares
Bivši stoper Cityja tvrdi: Van Dijk je najbolji stoper u povijesti Premier lige

KOMPANY BEZ DILEME

Bivši stoper Cityja tvrdi: Van Dijk je najbolji stoper u povijesti Premier lige

12. 05. 2020 - 09:55
0
Shares

Mnoge stoperske veličine koračale su proteklih desetljeća Premier ligom, ali kada se govori o najvećoj, ona, barem za Vincenta Kompanyja, i dalje hoda!

- Odlučio bih se za Virgila van Dijka - odgovorio je Belgijac na pitanje koga vidi kao najboljeg stopera ikada u Premier ligi.

- Čudno je to zato što nije bio na sceni toliko dugo kao neki poput Johna Terryja ili Rija Ferdinanda koji su igrali jako dugo. Ali znakovi koje pokazuje posljednjih godina ukazuju na to da je i on mogao tako.

Otkako je u siječnju 2018. godine stigao u Liverpool iz Southamptona za 75 miliona funti, Van Dijk je uglavnom skupljao komplimente na račun svoje igre. Tačan, brz, učinkovit i jednostavan uglavnom su pridjevi koji se vezuju za njegovo umijeće.

- Njegov je utjecaj na momčad jako velik, obrambeni nogometaš osim na svoju igru mora misliti i na komunikaciju s drugima i na to kako da momčad učini čvršćom. Liverpool prije Van Dijka i poslije njega potpuno su drugačiji timovi - obrazložio je dodatno bivši kapetan Manchester Cityja.

Mnogo je uporišta u takvoj tvrdnji, od one da je Liverpool s njim postao europski prvak, a postao bi i engleski da korona virus nije prekinuo Premier ligu. Također, Nizozemac je bio prošle sezone ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu, ali ona je završila u rukama Lionela Messija, a Van Dijk kao prva pratnja za samo 0,3 posto razlike u glasovima. Već je i to dovoljan kompliment za jednog stopera.

Učitaj još novosti