10. 05. 2020 - 21:13
OVAKAV ROLAND GARROS JOŠ NISMO VIDJELI: Evo šta je zamislio...
907
Shares
OVAKAV ROLAND GARROS JOŠ NISMO VIDJELI: Evo šta je zamislio organizator, SAMO JE JEDAN NAČIN DA SE ODRŽI

OVAKAV ROLAND GARROS JOŠ NISMO VIDJELI: Evo šta je zamislio organizator, SAMO JE JEDAN NAČIN DA SE ODRŽI

10. 05. 2020 - 21:13
0
Shares

Turnir na zemljanoj podlozi u Parizu prvobitno se trebao održati od 24. maja do 7. juna, ali je odgođen 

 

Bernard Giudicelli, predsjednik Teniskog saveza Francuske (FFT) izjavio je da održavanje Roland Garrosa, jednog od četiri teniska Grand Slam turnira, moguća opcija do kraja godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Turnir na zemljanoj podlozi u Parizu prvobitno se trebao održati od 24. maja do 7. juna, ali je odgođen I premješten za 20. septembar ove godine.

Giudicelli je za francuske medije kazao da bi “organizovanje bez publike omogućilo jednom dijelu ekonomije da se vrati u život, poput televizijskih prava i marketinga, što se ne smije zanemariti“.

roland-garos

Dodao je da je “nedostatak istinski“ kada se turnir održava bez publike, ali i da ne isključuju nijednu opciju, pa ni tu.

“To bi moglo značiti dodatno pomjeranje datuma održavanja za 27. septembar, a to ne mijenja puno stvari“, istakao je Giudicelli.

FFT je u procesu povrata novca svima koji su kupili ulaznice za Roland Garros u originalno planiranom datumu održavanja. Po okončanju, što se očekuje krajem maja, u prodaji će se naći ulaznice za novi termin održavanja.

Izvor: sport1oslobođenje.com

Učitaj još novosti