09. 05. 2020 - 21:33
"ISKRENO, ON IGRA TENIS BOLJE NEGO BILO KO U HISTORIJI" Za...
907
Shares

"ISKRENO, ON IGRA TENIS BOLJE NEGO BILO KO U HISTORIJI" Za legendu tenisa nema dileme ko je najbolji, SRBIN?

09. 05. 2020 - 21:33
0
Shares

Priča o tome ko je zaista od "velike trojke" najbolji teniser svih vremena trajaće i kada već sva trojica budu bili u poznim životnim godinama, a vjerovatno i poslije toga, osim ako se ne pojavi neko čudo nad čudima.

Jednostavno, Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer su šampioni najbolje ere koju je tenis ikada imao i koju će ikada imati.

718633-novak-rafael-federer-ls

Međutim, jedan od onih koji u ovoj polemici glas daje Srbinu jeste čuveni američki teniser Tod Martin, koji je vrlo kratko i bio trener najboljem igraču svijeta.

- Rodžerova igra je estetski najprivllačnija u istoriji. On oduševljava publiku servisom, riternom, napadaom, odbranom – sve što uradi na terenu izgleda prelijepo. Ipak, ukoliko je u pravoj formi, Novak je za mene onaj kojeg je najteže pobijediti. Ako se osjeća prijatno, ako ima samopouzdanje i fizičku formu koji mu dopuštaju da bude koncentrisan, njegova igra je bolja od bilo čije druge. Atletski je nevjerovatan – kao da nije sa ovog svijeta. Moje mišljenje je da Đoković ovu igru igra bolje nego bilo ko u historiji. Radio sam sa njim i znam kakav mentalitet ima – čvrst je kao zid od cigle u najtežim trenucima - poručio je nekadašnji finalista US opena i Australijan opena.

Sport.ba/Espreso

Učitaj još novosti